25n
25N
25N

La Generalitat Valenciana premia el projecte de mobilitat urbana sostenible de Quart de Poblet

La Generalitat Valenciana premia el projecte de mobilitat urbana sostenible de Quart de Poblet
20/09/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’àrea de Mobilitat que dirigeix Bartolomé Nofuentes, ha sigut guardonat amb el 3er premi en la IV Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat, que organitza cada any la Generalitat Valenciana. El lliurament es va produir dins del programa d’actes de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible, que es va celebrar ahir en la Ciutat Administrativa de València.

Aquest premi, englobat en la categoria de municipis de 20.000 i 50.000 habitants, reconeix la labor de Quart de Poblet en la millora dels seus polígons, en concret els de 9 d’Octubre i Masia d’Espí, amb la incorporació de carrils bicis que connecten tota l’àrea industrial amb el centre urbà. L’actuació, que va començar en 2018 i ja està finalitzada, està subvencionada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar les àrees industrials i ha comptat amb un pressupost total de 638.876’59 euros.

El projecte ha consistit en l’execució d’un carril bici protegit, és a dir, separat de la calçada i de la vorera, en els polígons de Masia d’Espí i 9 d’Octubre, així com actuacions per a ordenar la secció viària, millorar la seguretat viària i realitzar la restauració paisatgística del front industrial.

En concret, s’han implementat elements verds per a contribuir a la millora de la qualitat ambiental de l’entorn i generar sobre el viari recorreguts biosaludables. A més, s’ha dut a terme una remodelació i condicionament del viari actual, maximitzant la capacitat d’estacionament tant de turismes, com a furgonetes, motocicletes i bicicletes.

L’obra també ha suposat la instal·lació de mobiliari urbà per a millorar les condicions de la via i fer més agradable l’estada i l’esplai en aquesta. En total, s’han condicionat més d’11 quilòmetres quadrats i s’han plantat 116 arbres.

“Aquest projecte forma part de les polítiques de mobilitat que portem any implementant per a fer de Quart de Poblet un municipi sostenible, en el qual el vianant siga la figura clau i els mitjans de transport no contaminants. La incorporació dels carrils bici ens ha permés millorar l’accessibilitat al polígon industrial i, per tant, la mobilitat urbana, i esperem que potenciarà l’ús de la bicicleta”, va destacar Nofuentes.

Aquest no és el primer guardó que rep el municipi per les seues polítiques de mobilitat. En 2016 va rebre la màxima distinció, la medalla d’or, dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2016, convocats pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Aquest mateix any també va obtindre un esment d’honor en els III Premis d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere pel seu projecte de “Promoció de l’equitat de gènere en els nomenclatures de vies públiques a través de processos participatius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − nou =

CCCC
torrent