25n
25N
25N

La Generalitat demana al nou Govern després del 10N una reforma laboral que done estabilitat a l'economia valenciana

Arxiu

La Generalitat demana al nou Govern després del 10N una reforma laboral que done estabilitat a l'economia valenciana
02/10/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha valorat les dades d’atur registrat del mes de setembre, que reflecteixen que el nombre de persones inscrites en les llistes de la desocupació en la Comunitat ha disminuït en 206 persones, la qual cosa suposa una lleugera baixada del 0,05%, i ha reclamat al Govern que sorgisca de les urnes després del 10N una reforma laboral que done estabilitat a l’estructura econòmica valenciana.

Climent ha valorat aquest descens en un comunicat encara que ha reconegut que encara hi ha “molt de treball per damunt per a arribar a l’objectiu d’aquest Consell, que és arribar a un atur tècnic del 5% o 6%”. El conseller ha fet una crida per a implicar a tota la societat, fonamentalment el món empresarial, per a continuar generant ocupació i “enfortir la nostra economia”.

Així mateix, ha aprofitat per a reclamar al nou Govern que es constituïsca després de les eleccions una reforma laboral que genere estabilitat en l’estructura soci econòmica del territori. Segons el conseller, a l’agost, “en la construcció i la indústria, les empreses acomiaden a moltes persones” que tornen a contractar el mes de setembre i octubre.

Climent ha posat l’accent que, a l’agost, la disparitat segons territoris és important. Així, a València ha baixat l’atur registrat d’una forma més intensa (-1,40%), mentre que a Alacant s’incrementa lleugerament (+0,65%) i a Castelló ha registrat el major increment (+3,78%).

Segons ha explicat, aquestes diferències s’expliquen, principalment, per la desigual evolució del sector serveis: Castelló (+1.281 persones), Alacant (+2.484 persones) i València (-1.143 persones).

A més, els majors increments es registren a les comarques costaneres, amb major especialització turística o terciària, (per exemple, La Marina Alta, +7,66%, el Baix Maestrat +10,34%) mentre que, a l’interior, l’evolució és positiva en molts casos per a la reactivació de la indústria i altres activitats.

“Així, a pesar que les dades anuals són majoritàriament positius, és evident que continuem tenint un problema d’estacionalitat en l’economia valenciana, i en això haurem de continuar treballant intensament durant els pròxims anys, per a millorar la qualitat i estabilitat dels nostres llocs de treball”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 4 =

museo prehistoria