25n
25N
25N

La Generalitat nega frau en les beques de formació i recorda que porten "20 anys concedint-se sense cap problema"

Carles Desfilis

La Generalitat nega frau en les beques de formació i recorda que porten "20 anys concedint-se sense cap problema"
30/01/2020 -

La Generalitat Valenciana nega el frau que denuncia CCOO PV en les beques de formació i assegura que no s’han presentat noves convocatòries en l’àrea de Presidència, a més de recordar que aquestes places “fa més de dues dècades que es concedeixen sense cap problema”.

Així ho ha afirmat la secretària autonòmica de Comunicació, Blanca Marín, sobre els càlculs que ha presentat aquest dijous el sindicat. CCOO sosté que les 45 beques declarades en frau de llei suposaran un cost per a l’erari d’almenys 1,8 milions i posa en dubte la legalitat de les 88 places que han eixit des de setembre perquè no es modificaren les bases.

Per contra, el Consell discrepa i lamenta “profundament” aquesta interpretació, amb el que espera que es resolguen les al·legacions i el recurs que va presentar arran de l’informe d’Inspecció de Treball sobre els becaris.

Respecte al cost per a les arques, la Generalitat assegura que “les quanties que Treball va comunicar en el seu moment rondaven els 400.000 euros per a les 28 beques en Presidència”, amb el que rebutja els càlculs de CCOO. També subratlla que “no s’ha realitzat cap nova convocatòria de moment” en l’àrea de Ximo Puig.

Sobre les condicions laborals, insisteix que “no són en absolut cap mena de treball precari, sinó una pura beca emmarcada en l’exercici de formació, en tot moment supervisada pel personal d’administració”. Recorda a més que “quan es parla de perpetuar una precarietat, són beques dotades amb 1.000 euros al mes per 30 hores a la setmana d’exercici pràctic”.

I quant a les crítiques pel topall d’edat –CCOO adverteix que segueix en 35 anys i que hi ha becaris de 40 després de les pròrrogues–, l’administració afirma que “no hi ha ningú en aqueixa situació” i que “estan denunciant alguna cosa que no existeix”.

També rebutja que es produïsquen les exigències “aberrants” que critica el sindicat, com haver de recuperar el temps de baixa per hospitalització prolongada, part o adopció en concloure la beca. “Fins ara no havíem rebut cap mena de queixa per part dels xavals”, ha recalcat la secretària autonòmica, per a qui la denúncia “no té justificació”.

En tot cas, el Govern valencià reitera la seua aposta per unes beques que es concedeixen des de fa 20 anys i la seua importància per a accedir als joves mitjans de comunicació.

“Ja hem al·legat i recorregut, amb el que entenem que el treball de la Generalitat és correcte”, ha resolt la responsable de Comunicació, remarcant que si el recurs tira avant “no caldria modificar res” en les beques de formació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 2 =