25n
25N
25N

La Generalitat invertirà 1 milió d’euros en donar solució d'urgència als col·lectors d'Ontinyent

La Generalitat invertirà 1 milió d’euros en donar solució d'urgència als col·lectors d'Ontinyent
20/09/2019 -

La Generalitat Valenciana invertirà 1 milió d’euros en donar solució d’urgència als greus desperfectes ocasionats per la DANA als col·lectors de la depuradora d’Ontinyent-Agullent, que han causat que des del passat cap de setmana s’estiguen vessant 9.000 metres cúbics diaris d’aigües residuals i industrials al riu Clariano. A més a més, s’ha avançat la intenció de donar continuïtat a estes obres per evitar situacions semblants al futur.

Així li ho ha confirmat hui Enrique Lapuente, el gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ha valorat molt positivament la resposta obtinguda a les demandes que s’havien venint fent insistentment al respecte a les administracions superiors des del consistori ontinyentí.

En concret, Lapuente explicava que en primer lloc l’objectiu va a ser restablir el servei de depuració d’aigües, adoptant mesures provisionals d’urgència per reconduir l’aigua residual a la planta depuradora. Així, va a fer-se l’obra d’un pas superior per reconduir l’aigua del col·lector de residus industrials; es restabliran els accessos al llit del riu, que havien desaparegut; s’eliminaran els embossos que hi ha al col·lector general d’aigües residuals urbanes, i s’aplicaran solucions del tipus “bypass” als punts on no circule l’aigua. Estes actuacions s’espera estiguen finalitzades al termini de 15 dies, i que permetran tornar a posar en marxa la planta depuradora, on també s’hauran de resoldre alguns desperfectes menors.

En total serà una inversió inicial de 1 milió d’euros per restablir el servei, inversió a la qual Lapuente avançava que “s’haurà de donar continuïtat amb obres definitives, traient els col·lectors del llit del riu, per prevenir situacions semblants al futur”, assenyalava. La primera fase d’esta solució definitiva, en l’elaboració de la qual s’aprofundirà una volta estiga aplicada la solució d’emergència, podria tenir un pressupost de al voltant de 2’2 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 4 =