caixa popular

La Generalitat recolzarà als promotors de vivendes per a baixar els preus i fer més assequible el lloguer

Les línies de préstecs de l’IVF podran rebre una bonificació de fins al 5% en l’amortització de quotes

La Generalitat recolzarà als promotors de vivendes per a baixar els preus i fer més assequible el lloguer
03/11/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell recolzarà, mitjançant l’Institut Valencià de Finances (IVF), als promotors d’habitatge públics i privats per a tractar de reduir els preus del lloguer i fomentar que la ciutadania obtinga “major capacitat” d’accés a una llar.

Puig s’ha pronunciat així després de reunir-se aquest divendres amb la secretària general d’Habitatge del Govern d’Espanya, Helena Beunza, i el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, amb els qui ha abordat l’estratègia de la Generalitat com a “còmplice actiu” en la millora de la situació econòmica, segons ha expressat el president.

En aquest sentit, el cap del Consell ha desvetlat també algunes de les noves mesures que escometrà l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a “estimular l’economia”, que inclouen una millora de les condicions dels préstecs articulats en les seues línies ‘Microempreses i Pimes’ i ‘Inversió i Circulant’, que rebran, a partir de l’any que ve, al costat de la rebaixa ja existent dels interessos aplicables i una bonificació en l’amortització de quotes del capital prestat que pot aconseguir fins al 5%.

Aquesta iniciativa, tal com ha explicat el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, arriba com a resposta a les “majors incerteses” detectades i perquè l’economia valenciana “seguisca sent competitiva i continue generant llocs de treball”.

Una altra de les línies de foment que abordarà l’IVF es correspon amb els microcrèdits socials, als quals es destinaran fins a 12 milions d’euros per a recolzar “iniciatives d’emprenedors que tenen problemes per a accedir al finançament” mitjançant aportacions de fins a 25.000 euros que aniran acompanyades de tutories “perquè moltes vegades els projectes cauen també per falta d’un pla de negoci”, com ha subratllat Puig.

FONS FEDER

A més, a través de la gestió d’inversions derivades del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), l’IVF impulsarà programes com l’anomenat fons universitari de capital de reg, que, amb una inversió de 7,5 milions d’euros, permetrà que aquells projectes sorgits en l’àmbit universitari “puguen tenir el suficient recorregut perquè es convertisquen en una realitat”, com ha expressat Puig.

El president també ha incidit que, gràcies als fons FEDER, s’executarà una altra línia de 15 milions d’euros per a promocionar “a empreses en estat d’expansió que necessiten créixer per a desenvolupar-se”, així com un tercer programa destinat a “accions de coparticipació” per les quals l’ IVF apareixerà com a soci en determinades societats amb dificultats “per a impulsar iniciatives”.

Puig ha anunciat també que una quarta línia de 62 milions d’euros amb finançament europeu “que ja està funcionant” tracta de garantir la solvència de les empreses, sobretot de les pimes.

“Avui la Generalitat pot oferir alternatives de finançament perquè ha sanejat el seu sistema financer, que estava en fallida”, ha prosseguit Puig, qui ha afegit que entre l’IVF i la Societat de Garantia Recíproca (SGR) “es poden arribar a mobilitzar 1.200 milions d’euros en finançament a empreses”.

El cap del Consell ha destacat així mateix que tots aquests programes seran desenvolupats conjuntament “amb la banca comercial, la federació de societats de crèdit i tots aquells bancs que vulguen participar”.

AJUDES PER A LA PEDRA

D’altra banda, Puig ha anunciat que, després de les dificultats agràries de les comarques de la Ribera després de la pedra, s’abordarà des de l’Institut Valencià de Finances “un conveni específic amb la Societat de Cooperatives de Crèdit per a intentar donar-li oxigen als agricultors, que per aquesta situació sobrevinguda tenen una especial dificultat”.

A més, el president ha reconegut que s’ha elaborat també “un important instrument de finançament per a ajudes al camp” que, sota el nom de Pòsit Agro, “intentarà oferir la major cobertura possible a les operacions de modernització financera” del sector agroalimentari.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig