25n
Orgull
Orgull

La Generalitat farà "tot el possible" per a aconseguir el conveni de personal laboral universitari aquesta legislatura

La rectora de la UV confia que es materialitze i subratlla que és millor tindre un conveni encara que “no siga l’òptim” que no tindre’l

GVA/JLBORT - Arxiu

La Generalitat farà "tot el possible" per a aconseguir el conveni de personal laboral universitari aquesta legislatura
28/03/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que la Conselleria d’Educació “està treballant” en el conveni col·lectiu per al personal laboral de les universitats públiques valencianes i, preguntat sobre si arribarà abans que acabe la legislatura, ha indicat: “Farem tot el possible perquè així siga”.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans durant la seua visita a la Universitat de València al costat del ministre d’Universitats, Pedro Duque, i la rectora de la institució, Mavi Mestre, que també s’ha pronunciat sobre aqueix conveni.

Segons ha dit, les reunions es continuen succeint i hi ha una última versió de conveni que “han revisat els sindicats que estan en la taula de negociació” i les universitats estan convocades per a la setmana vinent o pendents de convocar-se.

“Jo he sigut una de les més fervents impulsores d’aquest conveni col·lectiu perquè som l’única comunitat autònoma que no tenim un conveni col·lectiu per al personal laboral d’universitats”, ha dit, i és també la rectora “més flexible a l’hora de signar” perquè “és millor un conveni encara que no siga l’òptim” que no tindre un marc legal per a regular i poder millorar les condicions salarials i laborals d’aquest personal. Així, ha insistit: “Ja continuarem reivindicant un conveni millor, però és millor un conveni que no tindre conveni”.

Mestre ha assegurat que continuarà impulsant “fins al dia d’abans que es puga signar” aqueix acord perquè suposaria, d’entrada, una millora per a totes les categories de professorat. “Jo confie que encara es puga signar”, ha asseverat.

Precisament aquesta setmana la Plataforma del PDI Associat de la Universitat de València (UV) recordava que un any després “continua sense fer-se efectiu l’increment retributiu ni les millores reclamades, de la mateixa manera que segueix paralitzat el conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques sense que ningú, ni la Conselleria, ni universitats, ni sindicats, moga fitxa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − cinc =