25n
25N
25N

La Generalitat comença a abonar les ajudes directes de 1.500 euros als afectats de la DANA a Alacant i València

La Generalitat comença a abonar les ajudes directes de 1.500 euros als afectats de la DANA a Alacant i València
11/10/2019 -

La Generalitat Valenciana ha començat a pagar aquest divendres les primeres ajudes directes per valor de 1.500 euros als afectats per les pluges del passat mes de setembre que així ho han sol·licitat.

Aquestes primeres subvencions tenen com a objecte reposar “com més ràpidament millor” els béns de primera necessitat que es van veure danyats com a conseqüència de la DANA que va afectar la comarca de la Vega Baixa a Alacant i a la Vall d’Albaida a València.

La consellera de Justícia, Interior i Funció Publica, Gabriela Bravo ha destacat, per mitjà d’un comunicat, que es tracta d’una “molt bona notícia perquè en menys de 15 dies la Generalitat Valenciana ha començat a fer efectives aqueixes primeres ajudes, enfront del que està passant en altres comunitats autònomes on encara no han posat en marxa decrets i els afectats encara no han rebut res”.

Bravo ha assenyalat que les primeres resolucions de pagament que fa efectives la Generalitat són ajudes per a adquirir estris de primera necessitat. “Aquelles persones que hagen perdut electrodomèstics, matalassos, etcètera, rebran aqueixa primera ajuda directa, que es dóna de forma anticipada. Però a més, en funció dels danys finals i després de realitzar una taxació pericial es podran rebre fins a 4.500 euros”, ha detallat.

La consellera ha explicat que, fins al moment, han registrat un total de 7.285 expedients que suposaran un desemborsament de quasi 11 milions d’euros per a la Generalitat. “La gestió d’aquestes ajudes està centralitzada en l’Oficina que vam posar en marxa a Orihuela, encara que hi ha departaments i tècnics de l’Administració de la Generalitat en tots els ajuntaments afectats”, ha dit.

Per a la Generalitat, ha indicat Bravo, “atendre totes les persones, ajuntaments de les comarques colpejades pel temporal és una prioritat, per això ja llancem i aprovem en ple del Consell un acord general de totes aqueixes mesures dirigides, en primer lloc, a les persones i, en segon lloc, a l’àmbit econòmic i rural que s’ha vist colpejat per la DANA”.

“Volem que totes aqueixes mesures formen part d’un pla integral d’actuació que impulsarà la Generalitat per a la recuperació de la Vega Baixa i de les altres comarques afectades”, ha insistit Bravo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =