25n
25N
25N

La Generalitat aposta per una llei de dació de comptes "inèdita a Espanya" per a la pròxima legislatura

La Generalitat aposta per una llei de dació de comptes "inèdita a Espanya" per a la pròxima legislatura
21/02/2019 -

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha anunciat aquest dijous la intenció de la Generalitat d’aprovar una llei de dació de comptes “pràcticament inèdita a Espanya” per a la pròxima legislatura, amb l’objectiu de situar la Comunitat Valenciana com “la primera autonomia a legislar sobre aquesta matèria i completar l’arquitectura institucional entorn de la transparència i la integritat”.

Així ho ha avançat durant la presentació de l’informe de rendició de comptes 2017-2018 de la Universitat Politècnica de València (UPV), acte en el qual ha participat el rector, Francisco José Mora; el conseller d’Educació en la delegació permanent d’Espanya davant OCDE, Unesco i el Consell d’Europa, Francisco Michavila, i el director de la Càtedra Unesco de Gestió i Política Universitària de la Politècnica de Madrid, Javier Uceda.

“Estem davant una experiència nova i pràcticament inèdita a Espanya, i ens interessa molt aprendre i compartir experiències relacionades amb la rendició de comptes perquè és un capítol obert de cara a la pròxima legislatura”, ha afirmat Alcaraz, arreplega la Generalitat en un comunicat.

Durant la seua intervenció també ha destacat que la rendició de comptes és “imprescindible per a seguir avançant cap a unes institucions legítimes i eficaces”. Per açò, afavorir la rendició de comptes a la ciutadania “ha de constituir no només una exigència normativa sinó també un ferm compromís polític de les persones i dels equips que assumeixen tasques de govern de qualsevol administració pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + sis =

bombers
CCCC
bombers