25n
25N
25N

L'artista Gustau Puente dóna a l'Ajuntament de Quart de Poblet el primer tapís participatiu del món

L'artista Gustau Puente dóna a l'Ajuntament de Quart de Poblet el primer tapís participatiu del món
28/02/2020 -

L’artista Gustau Puente ha lliurat la seua obra Seqüència, el primer tapís realitzat de manera col·laborativa a tot el món, a l’Ajuntament de Quart de Poblet com a mostra del seu agraïment pel gran acolliment que va rebre a la seua arribada al municipi fa un any. En l’acte de recepció de l’obra, l’alcaldessa Carmen Martínez, acompanya per la regidora de Cultura i Patrimoni, Cristina Mora, ha agraït la donació a l’artista i li ha convidat a continuar col·laborant.

En aquest sentit, s’han plantejat diverses activitats culturals, vinculades també amb el moviment associatiu de Quart de Poblet, en les quals l’artista ha mostrat gran interés.

La peça donada ha estat creada gràcies a la col·laboració de disset artistes voluntaris i quatre ciutadans anònims, que han teixit de manera lliure el tapís, triant i col·locant les trames de manera autònoma. El Reial Cercle Artístic de Barcelona i la llibreria +Bernat van ser els escenaris triats com a taller.

L’objectiu que l’artista perseguia amb aquesta obra era acostar l’art a la ciutadania, transmetent els seus valors, mentre es mostrava com es realitza una seqüència de tapís. D’igual manera, el treball participatiu permet descobrir diferents visions de la mateixa obra a través de personatges diversos.
Durant el lliurament, Puente ha mostrat el vídeo realitzat per dues alumnes i un alumne de l’Escola Superior de Cinema i Mitjans Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), en el qual es mostra l’evolució de la creació del tapís, així com una entrevista a l’artista.

Gustau Puente, llicenciat a l’Escola Superior de Disseny de París i en Barcelona, és dissenyador i modista d’alta costura, havent treballat com product manager en marques de rellevància internacional.

Al marge de la moda, no sols ha conreat artísticament el dibuix de figurins per als seus dissenys, sinó que també ha utilitzat materials i teixits per a la creació de singulars tapissos contemporanis, elaborats de forma molt més complexa, estan plens de versàtils possibilitats i d’infinites lectures. En els últims mesos ha exposat la seua obra a Barcelona, Lisboa i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + quinze =

bombers
CCCC