25n
25N
25N

Guirao lamenta el maltractament de la cultura amb el PP

Per al President Puig la cultura és el gran impuls transformador per a fer possibles els canvis i ha valorat la cultura de cada país

Guirao lamenta el maltractament de la cultura amb el PP
24/10/2019 -

El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha lamentat aquest dijous que durant l’etapa de govern del Partit Popular en la Comunitat Valenciana “va existir un mal tractament de la cultura” i ha destacat que, malgrat això, “el que es construeix bé continua ací per a poder recuperar el temps perdut”.

Així ho ha manifestat Guirao aquest dijous durant l’acte ‘Ara, Cultura’ celebrat a València, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat la institució en un comunicat.

Guirao ha homenatjat l’exministra de Cultura, Carmen Alborch, en l’aniversari de la seua mort, i s’ha referit a ella com “una dona que es va anticipar a l’eclosió del feminisme”.

“Carmen Alborch va ser la que va iniciar la coordinació bibliotecària amb les autonomies i ha sigut fonamental per a la recuperació de les biblioteques i l’aprenentatge”, ha assenyalat.

En aquest context, el ministre ha valorat “l’aportació de la indústria de la Cultura al Producte Interior Brut (PIB), que és del 3,5% i dóna treball a més de 680.000 persones”.

Així mateix, ha ressaltat que “cal convertir les indústries culturals en vertaderes indústries”, i per a això s’ha compromés a “desenvolupar totes les lleis i canvis legals que siguen precisos”.

“Estem treballant en un model de desgravament fiscal perquè el sistema de subvencions està obsolet, els desgravaments ara mateix són necessàries perquè aquesta indústria funcione”, ha explicat.

LA CULTURA, “EL GRAN IMPULS TRANSFORMADOR”

Per part seua, el ‘president’ ha reivindicat la cultura, “no com una joia per al dia de festa”, sinó com “el gran impuls transformador per a fer possibles els canvis” i ha valorat la “importància de la cultura per a qualsevol projecte de país”.

“Si el Partit Socialista és alguna cosa, és cultura de la igualtat, de la convivència i de la diversitat”, ha subratllat.

També ha considerat que “en aquests quatre anys ha crescut considerablement el consum cultural i el sector ha avançat extraordinàriament”. A més, ha afirmat que aquest dijous, el Dia de les Biblioteques, es pot apreciar que “hi ha més demanda que capacitat i és necessari construir més biblioteques i invertir més”.

Puig s’ha referit a aquest dia com a “emocionant”, ja que, amb l’exhumació de Franco, “es posa fi a una ignomínia com és l’adoració d’un líder dictatorial”. “Enfront del fanatisme i la irracionalitat, necessitem el totalitarisme de la cultura”, ha expressat.

Finalment, la presentadora de la trobada, la secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha assegurat que el ministre de Cultura “és conscient de les reivindicacions del sector” i que, per això, “ja va anunciar la participació del ministeri amb el patronat dels Arts”.

Caballero també ha expressat el seu desig que la ciutat de València siga “la capital mundial de l’art del Mediterrani i de la seua cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar