25n
25N
25N

El guionista de 'Joker' s'apunta al Saló del Còmic de València

El guionista de 'Joker' s'apunta al Saló del Còmic de València
24/01/2020 -

El guionista de la pel·lícula ‘Joker’, Brian Azzarello, és l’últim autor internacional de prestigi que se suma a la nòmina de professionals que estaran del 28 de febrer a l’1 de març en el Saló del Còmic de València, en Fira València.

Després de l’èxit de ‘Joker’, molts aficionats van recuperar aquells títols centrats en el somrient personatge, com ‘Joker’, de Azzarello i Lee Bermejo, una novel·la gràfica que anticipa el to i el tipus de personatge que més tard va retratar el film.

Però el seu nom és molt més gran que aqueix títol, ja que la seua carrera està plagada de grans èxits en el gènere negre com ‘100 Bales’ i diversos acostaments a Batman com ‘Batman. Ciutat trencada’, detalla l’organització del Saló del Còmic en un comunicat.

Autor estatunidenc de còmics famós pels seus treballs en l’editorial Vertigo i per les seues col·laboracions amb dibuixants argentins com Eduardo Risso i Marcelo Frusin, és especialment reconegut per la historieta ‘100 Bales’ per a Vertigo, segelle adult de DC.

Brian Azzarello ha escrit guions de còmics de manera professional des de mitjan anys noranta. És autor de ‘Spaceman, Batman: Ciutat trencada’ i guanyador del Premi Harvey i el Premi Eisner per ‘100 Bales’, creat en col·laboració amb l’artista Eduardo Risso. La seua col·laboració amb Lee Bermejo va donar lloc a ‘Lex Luthor i Batman. Foc creuat.’

Uns altres dels seus títols que han ocupat les llistes de supervendes de ‘The New York Times’ són ‘Hellblazer i Loveless’, creats al costat de Marcelo Frusin; ‘Superman: Pel demà’, amb Jim Lee, o ‘Sgt. Rock: Between Hell and a Hard Plau’, amb Joe Kubert.

També ha confirmat la seua assistència al Saló del Còmic de València Nazario Luque, Nazario. Artista multidisciplinari, va obrir en la dècada dels 70 un nou camí per al còmic espanyol, introduint les influències de les avantguardes internacionals, especialment del còmic ‘underground’ nord-americà.

Prompte, la seua obra va adquirir un matís provocador que es va accentuar en introduir la temàtica LGTBI en les seues històries, que es van convertir en “un crit sense complexos pel ‘queer’ i la diversitat sexual”, amb l’obra ‘Anarcoma’ com a màxima expressió.

DE LA CONTRACULTURA GAI A la VALÈNCIA DELS 80

El Saló del Còmic també brindarà una intensa agenda de xarrades, tallers i conferències. Una de les més destacades és ‘Herois i vilans. Fent xixines els arquetips’, el dissabte 29 de 13 a 14 hores, amb el propi Azzarello al costat del sociòleg Antonio Ariño i el psicòleg criminalista Enrique Carbonell.

En aquesta sessió es parlarà de com un nou paradigma s’ha instal·lat en la cultura popular a partir d’històries nascudes en el còmic, pel qual “els herois es mostren imperfectes i els vilans es revelen molt humans”. ‘Herois i vilans’ convidarà així a reflexionar sobre aquest canvi des dels tres àmbits que representa cadascun dels membres de la taula.

‘Nazario. Memòria gai de la contracultura’, el dissabte de 17 a 18 hores, comptarà amb el propi Nazario i el director de l’IVAM, José Miguel Cortes. Tots dos conversaran sobre la seua carrera i les seues memòries com a autor de còmics de caràcter ‘queer’ durant la dècada dels 70 i 80. Nazario representa memòria no sols artística, sinó també social de la història del moviment LGTBI.

I ‘Modernitat i avantguarda des de la València dels 80. La Nova Escola València i la revista Caire’, el dissabte de 18 a 19 hores, reunirà el comissari de la mostra VLC Línia Clara, Álvaro; el director de ‘Caire’ de 1981 a 1991, Joan Navarro, i els autors Daniel Torres, Sento i Manuel Gimeno.

Es tracta d’una ocasió única de veure’ls junts, entorn del qual va ser l’editor clau del que es va anomenar ‘Nova escola valenciana’, com a homenatge a una generació d’autors que, de manera individual, van aconseguir liderar el còmic durant una època en la qual es va viure el que s’ha definit com el ‘boom’ del còmic adult.

Més enllà d’aquestes propostes, el Saló del Còmic oferirà continguts específics creats per a joves, majors i famílies, amb tot un món de còmic, sèries, pel·lícules, actors i autors convidats, exposicions, xarrades, jocs de taula i rol, videojocs, tallers, signatures, ‘cosplay’, zona infantil i restauració a preus ajustats i una tarifa especial de pàrquing a quatre euros el dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =