25n
25N
25N

Guillermo Ros, guanyador del premi Escultura Solidària de la Fundació Cursol

Guillermo Ros, guanyador del premi Escultura Solidària de la Fundació Cursol
25/10/2016 -

L’obra guanyadora del II Premi d’Escultura Solidària de la Fundació Cursol és “El teu món, el meu”, de l’artista valencià Guillermo Ros. L’anunci del premi ha tingut lloc en l’exposició que ha sigut inaugurada en el Mercat de Colón que celebra el seu centenari. Les mencions d’honor han recaigut en Lorna Benavides Romero amb “Historias Migrantes” (1960, San José-Costa Rica); Adrián Castañeda Romero amb “Apto” (1990, Salamanca-Espanya) i Ana Sánchez González-“Tristre” (1964, Salamanca-Espanya).

L’exposició acull 22 obres seleccionades d’entre les 125 que s’han presentat procedents de diferents parts del món, superant les expectatives dels organitzadors, que en la primera edició van rebre 97. Les obres procedeixen d’artistes espanyols, però també hi ha altres nacionalitats com Perú, Mèxic, Argentina, Costa Rica, Itàlia, Colòmbia, Japó, França, Brasil, Alemanya, Ucraïna i Bolívia.

L’exposició col·lectiva d’aquestes 22 escultures en l’emblemàtic edifici modernista del Mercat de Colón, pot visitar-se des del 20 d’octubre fins al 6 de novembre. L’obra guanyadora, “El teu món, el meu”, passarà a formar part de la col·lecció de la Fundació CURSOL, que serà titular dels drets de la seua reproducció, distribució i comunicació pública.

Canalitzar la solidaritat a través de l’escultura

La Fundació CURSOL convoca aquests premis amb l’objectiu de promoure la solidaritat i posar en valor l’art contemporani. El concurs, de caràcter internacional, selecciona una vintena d’escultures que opten a un únic premi de 3.000 euros, dels quals, el guanyador destina 1.000 euros a una entitat sense ànim de lucre que trie.

Al·licients per als escultors

La Fundació CURSOL editarà un catàleg en línia i en paper de l’escultura premiada i de les seleccionades. Així mateix, promourà la venda de les obres sense intermediaris. Un altre dels al·licients del concurs és que els artistes seleccionats tindran l’oportunitat de vendre-les directament al públic, sense intermediaris. La Fundació CURSOL no intervé ni gestiona el procés de venda de les escultures, ni rep percentatge o comissió alguna sobre la possible venda d’aquestes. Però sí que facilita un mitjà de contacte entre comprador i venedor, la qual cosa suposa un incentiu sobretot per als joves artistes.

Jurado de prestigi

El jurat d’aquest II Premi d’Escultura Solidària està format per acreditats escultors i artistes com Miquel Navarro, José Dt. Yturralde, Vicente Ortí,, Marta Pérez Ibáñez i Enric Mestre. Tots ells col·laboren en aquest projecte de forma desinteressada. Des de la Fundació CURSOL es considera “un vertader luxe comptar amb aquestes personalitats en el món de l’art, que bolquen tots els seus coneixements i experiència en la selecció de les obres finalistes i el guanyador”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + tretze =

museo prehistoria