25n
25N
25N

Luján inicia una nova legislatura a Aldaia que seguirà "el camí ja començat"

La formació socialista passa de governar en solitari amb huit regidors a 14, tres més que la majoria absoluta

Ajuntament d'Aldaia

Luján inicia una nova legislatura a Aldaia que seguirà "el camí ja començat"
18/06/2019 -

“La veritat, em va costar una mica assumir-ho mentre avançaven els resultats”, assegura el socialista Guillermo Luján. Des d’aquest dissabte, ha sigut reelegit com a Alcalde del seu poble natal Aldaia, encara que amb una base ‘parlamentària’ molt diferent. Dels huit regidors que va aconseguir en 2015, que li van permetre governar en solitari, ha passat 14. Tres representants més dels necessaris per a la majoria absoluta, i sis més per a abordar les competències municipals.

Segons va detallar l’alcalde després de la seua investidura, treballarà deixant-se “la pell” pel seu poble, per a “continuar impulsant els projectes que el municipi necessita”. Pocs dies abans, amb la seguretat que proporciona una majoria absoluta, ja assenyalava les que seran algunes de les línies de govern.

Segons va detallar a València Extra, Luján estava “molt agraït” després dels resultats encara que, assegura, ho van donar “tot”. Aquests sis regidors més els permetran governar amb més soltesa i, sobretot, fer una “millor gestió” de les competències municipals: “Ara amb 14 tindrem més facilitats per a afrontar tasques, com la construcció de la nova biblioteca”.

Un nou centre d’estudi i lectura el projecte de la qual, realitzat el març passat, es materialitzarà en aquesta nova legislatura. Situada en l’antic col·legi Mariano Benlliure, complirà una “demanda històrica” en el centre del municipi, amb unes instal·lacions adaptades, assegura, a un municipi de més de 30.000 habitants.

També assenyala, no obstant això, la intenció de “desenvolupar un paper reivindicatiu” respecte a competències que el municipi no pot abordar, però sí que exigir, com “una millora en la xarxa de transport públic” que arriba a Aldaia.

Un altre dels canvis que es veuran en aquesta legislatura, en un any, és la construcció del nou CEIP El Rajolar: “Ja està adjudicat. En unes setmanes vindrà l’empresa per a posar la primera pedra“, assenyala Luján.

Més apostes marquen el programa de govern per a Aldaia, que, en paraules de l’Alcalde, deu ser “habitable, d’entorns agradables, que transforme la societat i aporte valors de progrés”. Aposta per renovar tota la il·luminació pública del municipi, per a així actualitzar-se i oferir un servei millor i “sostenible”.

En les anteriors eleccions el PSPV, també encapçalat per Luján, va aconseguir huit regidors. Li va seguir en segona posició el PP amb 4, Ciutadans i Podem amb 3, Compromís amb 2 i EUPV amb 1. Encara que la suma progressista aconseguia els 14 regidors que ara aconsegueixen els socialistes en solitari, les formacions no van arribar a un acord i Luján va governar en solitari com a llista més votada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quatre =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus