25n
25N
25N

Una desena de guàrdies civils d'Alacant que custodiaven vacunes per a residències es van vacunar en sobrar dosis

Una desena de guàrdies civils d'Alacant que custodiaven vacunes per a residències es van vacunar en sobrar dosis
16/02/2021 -

Una desena d’agents de la Guàrdia Civil assignats a tres unitats d’Alacant, encarregats de custodiar i acompanyar el trasllat de les vacunes a les residències de majors, es van vacunar a la fi de desembre contra la covid-19 en sobrar dosi en els diferents centres als quals van acudir i oferir-li-les el personal mèdic, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Comandància alacantina.

Es tractaria de huit efectius i un tinent de la caserna de Dénia i altres agents de Benidorm i Torrevieja (Alacant), tots ells relacionats amb el procés del trasllat de les vacunes, segons una informació publicada aquest dimarts pel diari Levante-EMV.

La vacunació es va dur a terme en centres de majors en tractar-se de les patrulles encarregades de custodiar les dosis que havien d’administrar-se en aquests centres quan va arrancar el període en la Comunitat i van ser oferides pel personal mèdic de les instal·lacions perquè “s’anaven a tirar al fem”, tal com han confirmat fonts de l’institut armat a Europa Press.

Des de la institució s’ha traslladat que “en cap moment s’ha incomplit cap protocol ni regla” i que “no ha existit ni premeditació ni traïdoria”, ja que aquestes tres unitats eren les encarregades de supervisar els processos de vacunació en residències i van ser els sanitaris els que van oferir les dosis abans de rebutjar-les.

Així mateix, expliquen que, quan el general cap de la zona de la Guàrdia Civil va tindre coneixement de l’ocorregut, va emetre el 10 de gener una instrucció aclaridora després de consultar la situació amb la Conselleria de Sanitat en la qual adjuntava la prohibició a tots els efectius de rebre les dosis.

“El mateix personal sanitari va oferir posar-li-la, explicant-los que eren dosis sobrants i que serien rebutjades. Aquesta informació es va traslladar a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, la qual va aclarir que no podia ser vacunat ningú sinó conforme als protocols establits”, assegura la Comandància.

L’institut armat insisteix que “no s’ha incomplit cap protocol” i que va advertir als agents després de parlar directament amb Salut Pública per a “corregir” qualsevol comportament. Per part seua, fonts de la Conselleria de Sanitat han assenyalat a Europa Press que no s’obrirà cap investigació si no existeix una denúncia formal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =