25n
25N
25N

La Guàrdia Civil demana al jutge accedir als comptes i factures físiques de les empreses de Francis Puig

La Guàrdia Civil demana al jutge accedir als comptes i factures físiques de les empreses de Francis Puig
06/04/2021 -

L’Equip de Delictes Econòmics de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (València) ha sol·licitat al jutge poder accedir als comptes i factures físiques de les empreses de Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i els seus socis, els Adell Bover.

En un ofici, al qual ha tingut accés Europa Press, la Guàrdia Civil es dirigeix al Jutjat d’Instrucció número 4 de València, encarregat de la causa del presumpte frau de subvencions a Francis Puig i els seus socis, per a requerir més dades a fi d’avançar en la investigació.

El jutjat va demanar al febrer del passat any a la Guàrdia Civil que investigara la querella presentada contra Francis Puig i els seus socis per la possible adjudicació fraudulenta de subvencions de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat Catalana i del Govern d’Aragó a les mercantils Comunicacions dels Ports, Mas Mut, Canal Maestrat, Nova C.B i Kriol Produccions entre els anys 2015 i 2018.

Per a elaborar el seu informe, la Guàrdia Civil necessita més dades que no obren en el procediment, entre ells, les factures físiques, originals o còpies, justificatives de despeses: “Seria fonamental per a comprovar la veracitat dels fets que les mercantils investigades aportaren les factures físiques emeses per al seu acarament de les subvencions atorgades”, indica.

A més, veu “necessària” la comprovació dels seients dels diferents comptes bancaris les titularitats corresponents dels quals a les mercantils investigades. Per a això, ha recordat, es requereix l’accés al fitxer de titularitats del SEPBLAC amb la finalitat de sol·licitar a les diferents entitats tant els comptes corrents com les d’estalvi de les diferents empreses. Igualment veu necessari el llibre de comptabilitat de les mercantils.

Per això, la Guàrdia Civil ha sol·licitat al jutjat que faça un manament judicial per a poder consultar el fitxer del SEPBLAC i un altre a Hisenda perquè aporte informació fiscal de 2015 de les diferents empreses sota investigació.

També ha requerit al jutge que reclame a les mercantils les factures físiques relacionades amb els comptes justificatius per a l’obtenció de subvencions per part de la Generalitat Valenciana, la catalana i el Govern d’Aragó.

Aquesta causa va ser oberta el maig de 2019 per un possible delicte de malversació i part d’una querella interposada pel PP per les ajudes al foment del valencià concedides a mercantils “sense cap mena de control”.

Aquesta querella es va interposar inicialment en els jutjats de Vinaròs (Castelló) –ja que les empreses de Francisco Puig estan radicades en la localitat castellonenca de Morella– però es va arxivar en considerar que no tenien competència territorial. Posteriorment, es va presentar a València i va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 4, que va traslladar de nou la qüestió a Vinaròs. Al final, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va acordar que havia de quedar-se la causa a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =