25n
Orgull
Orgull

La Guàrdia Civil investiga a un home per un incendi forestal a la Cabrera de Buñol

La Guàrdia Civil investiga a un home per un incendi forestal a la Cabrera de Buñol
11/08/2021 -

Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil d’Utiel (València) han investigat a un home de 32 anys per un presumpte delicte d’incendi forestal, en relació amb un foc declarat en el paratge de la Cabrera de Buñol que va cremar 190.000 m² de pi i bosc baix.

L’incendi va ocórrer el mes de setembre passat del 2020 i, pel que sembla, va ser provocat per un cablejat elèctric que es trobava danyat i va produir espurnes sobre la vegetació del lloc, segons ha explicat la Benemèrita.

Després de l’incendi, els efectius del Seprona, conjuntament amb els Agents Mediambientals del Grup Operatiu d’Investigació d’Incendis Forestals de la Generalitat, van dur a terme les investigacions per a esclarir les causes.

Fruit de les perquisicions, van determinar que les causes van ser les altes temperatures en aquelles dates i les espurnes provocades pel cablejat elèctric sobre la vegetació seca.

Finalment, les actuacions van culminar amb l’esclariment de l’incendi forestal i la investigació a un home, de nacionalitat espanyola i 32 anys, com a suposat autor d’un delicte d’incendi forestal. Les diligències han passat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

PREVINDRE INCENDIS

La Guàrdia Civil de València ha recordat, d’acord amb aquests successos, els consells per a evitar incendis forestals. Demana a la població que, abans d’una eixida al camp, s’assegure del nivell d’emergència d’incendis forestals telefonant al 112 per a conéixer el perill existent. A més, recomana circular amb el vehicle pels camins i pistes i aparcar en direcció a l’eixida i en les zones habilitades, mai fora de camins, ja que la calor del motor pot ser l’origen d’un incendi.

Igualment, ha recordat que només es pot fer foc en els llocs habilitats i autoritzats, però “així i tot, és millor acudir als dies de camp amb el menjar de casa” perquè “cuinar en el camp sempre és un perill”.

També ha explicat que en Nivell de Preemergència 3 està prohibit fer qualsevol tipus de foc, fins i tot en paellers habilitats. “Una negligència així pot ser la causa d’un incendi, ha advertit.

La Guàrdia Civil demana no abandonar en el medi natural cap mena d’objecte com a gots, botelles, llandes i que, si en abandonar el lloc els contenidors de fem o papereres estan plens, les persones s’emporten el seu fem per a depositar-lo de camí a casa en un contenidor buit, a fi d’evitar l’acumulació de fems fora dels contenidors.

A més, ha recordat que no s’ha de tirar burilles de cigarrets encesos en cap lloc. “El vent és el nexe d’unió entre la teua burilla i un incendi”, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =