caixa popular

Guàrdia Civil i Duanes intercepten més de 700 quilos de cocaïna en el port de València

La droga que anava oculta en motxilles dins d’un contenidor procedent de Panamà, haguera aconseguit en el marcat un valor de 90M€

Guàrdia Civil i Duanes intercepten més de 700 quilos de cocaïna en el port de València
28/09/2017 -

La Guàrdia Civil i Duanes han interceptat en la denominada Operació Trocha, més de 702 quilos de cocaïna en un contenidor arribat a una de les terminals del port de València. Esta operació s’ha desenvolupat gràcies a la recerca i la revisió de contenidors que realitza la Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana de València i la informació que arriba a través de la cooperació internacional amb altres agències antidroga.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha assistit avui, al costat del coronel Cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, Amador Escalada i la cap de la dependència regional de Duanes, Mariví Abad, a la presentació d’esta operació. Moragues i Escalada han felicitat a esta unitat pel treball realitzat en el port de València.

En este sentit, el delegat ha destacat que “estes operacions no són fruit de la casualitat, ja que darrere hi ha un ardu treball tant d’anàlisi d’informació com de recerca per a poder detectar l’arribada de droga en els milers de contenidors que es mouen en el port de València”

La Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana de València té com a objectiu impedir l’entrada a través del port de València de droga oculta en contenidors. Mitjançant la cooperació internacional amb agències policials internacionals i després de procedir a l’anàlisi de risc de la mercaderia declarada es duu a terme l’examen del contingut dels contenidors.

La Unitat, que està integrada per funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària i agents de l’O.D.A.I.F.I. de la Guàrdia Civil de València en col·laboració amb l’Equip de Crim Organitzat d’Alacant, va intervenir el passat 13 de setembre, en el port de València, 28 motxilles de color negre, les quals contenien un total de 702 pastilles ocultes en un contenidor procedent del port de Manzanillo a Panamà i amb destinació final en el Port de València.

Les pastilles de forma rectangular tipus rajola estaven embolicades en cinta adhesiva i amb un pes aproximat d’1.000 grams cadascuna d’elles, contenien en el seu interior una substància de color blanc que va donar positiu al reactiu de cocaïna. El valor en el mercat de la droga haguera aconseguit els 90M€. En estos moments, segons ha assenyalat el delegat, l’operació continua oberta.

Moragues també ha recordat que en una altra de les operacions realitzades este estiu per Guàrdia Civil i Duanes van confiscar 295 quilos de cocaïna. L’operació es va dur a terme en l’eixida sud del Port de València i es va saldar amb la detenció del camioner i un altre home que li acompanyava en la cabina. Posteriorment van ser arrestades altres tres persones.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + dos =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris