25n
25N
25N

La Guàrdia Civil deté a un captador del DAESH a Altea (Alacant)

El detingut desenvolupava la seva labor de radicalització gihadista principalment sobre joves a través d’internet

La Guàrdia Civil deté a un captador del DAESH a Altea (Alacant)
23/10/2020 -

Agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, amb el suport de diverses unitats del cos i EUROPOL, van dur a terme dimecres passat 21 d’octubre la detenció a Altea (Alacant) d’un ciutadà marroquí per les seues presumptes activitats terroristes com radicalitzar i captar a favor del grup terrorista DAESH.

L’actuació conjunta ha permés detectar les activitats que aquesta persona exercia a través d’internet per a captar a joves i radicalitzar-los.

El detingut, un ciutadà d’origen marroquí nascut en 1970 i amb estada irregular a Espanya és un militant per pròpia vocació de l’organització terrorista Daesh. Dedicava gran part del seu temps a buscar, editar, comentar i difondre material propagandístic de l’organització terrorista.

L’activitat la desenvolupava sota l’adopció de contínues mesures de seguretat per a no ser detectat per les forces de seguretat, identificant possibles usuaris d’interés en les xarxes socials als qui redirigia posteriorment cap a aplicacions de missatgeria privada amb la finalitat d’aprofundir en els processos de radicalització i facilitar-los continguts digitals de la citada organització terrorista.

Aquestes funcions de radicalització sobre altres persones les materialitzava amb la pràctica que exercia diàriament des del seu domicili, podent arribar a considerar-se que estava integrat virtualment en Daesh. Una modalitat de cooperació en el marc d’aquesta amenaça terrorista que és considerada igual d’important que combatre en zona de conflicte o dur a terme atacs en països occidentals.

El presumpte captador compartia plenament la visió violenta de Daesh i intentava compartir-la i difondre-la entre les persones a les quals es dirigia de manera directa i privada. Cal destacar, que havia arribat a incidir en què la pandèmia del Coronavirus és un càstig contra Occident tal com així mateix ha difós Daesh a través dels seus mitjans propagandístics habituals.

La detecció precoç de processos de radicalització en persones que es troben sota la influència de reclutadors del Daesh, tan físicament com virtual, suposa hui dia un dels majors reptes als quals s’enfronten les forces de seguretat per la importància i risc que pot generar per a la seguretat de la ciutadania d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =