25n
25N
25N

Els guardes rurals del Consell Agrari utilitzaran un dron per facilitar els treballs d’inspecció

Els guardes rurals del Consell Agrari utilitzaran un dron per facilitar els treballs d’inspecció
03/12/2020 -

El servici de Guarderia Rural del Consell Agrari Municipal i la seua unitat tècnica implantaran l’ús d’un dron per millorar la captació de dades informatives en el seguiment de l’estructura de parcel·les, cultius, sistemes de reg, vies i sendes rurals. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha explicat que l’ús del dron “ajudarà a les tasques d’inspecció, amb el benefici que això suposa per contribuir de forma activa en la conservació i millora de l’espai de l’horta de València”.
Amb esta iniciativa es dotarà a la Guarderia Rural i la seua unitat tècnica de recursos formatius i tecnològics que ajudaran en el servici actual de vigilància i inspecció de zones d’horta i marjal al terme municipal de València. Així, hi haurà formació pràctica i teòrica per a dos guardes rurals del Consell Agrari Municipal i un enginyer agrònom. A més, l’organisme autònom municipal s’encarregarà de la gestió documental per a la implantació de drons en escenari genèric i espai aeri controlat, així com de les dades de vol que facilitarà el servici de Guarderia Rural.

Les primeres proves ja s’han efectuat en l’entorn de Rafalell i Vistabella i en el del Parc Natural de l’Albufera. “Tot, per posar en valor la nostra horta com a espai d’acreditats valors agraris, ambientals, paisatgístics, etnogràfics, històrics i culturals amb una vigilància i inspeccions que disposaran de més informació gràcies al dron”, ha explicat el regidor.

El dron s’utilitzarà per captar imatges en sectors concrets que requerisquen un control especial ajudant a la seua localització. Els mapes generats i la informació visual proporcionaran detalls de la mida i desenvolupament de les explotacions agràries, permetrà estudiar els cultius i el seu entorn i les propietats del sòl o la presència de males herbes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 14 =