25n
25N
25N

La Sociedad Musical de Villafranqueza i la Associació Musical la Filarmònica Alcudiana, guanyadores de la 38a edició del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

La Sociedad Musical de Villafranqueza i la Associació Musical la Filarmònica Alcudiana, guanyadores de la 38a edició del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana
24/10/2016 -

L’institut Valencià de Cultura ha celebrat aquest cap de setmana, al Palau de les Arts, la 38a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana. En la jornada de aquest diumenge, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha fet entrega del premi de la primera secció de bandes.

Durant la seua intervenció, Girona ha destacat que “aquest certamen és una mostra de la cultura valenciana i del suport de l’Institut Valencià de Cultura a la música valenciana”.

En aquesta segon i últim dia del certamen han actuat les agrupacions guanyadores dels seus respectius certàmens provincials de les seccions primera i segona.

Per a obrir la jornada, a partir de les 10.00 hores, han actuat les bandes de la secció segona. Per a aquesta secció ha sigut obligada l’obra ‘Jaque a la Reina” de Juan Gonzalo Gómez de Val.

Les bandes participants en aquesta secció han sigut, l’Associació Musical la Filharmònica Alcudiana de l’Alcudia, dirigida por Sergi Pastor Puchol, que a més de la peça obligada ha oferit el pasdoble ‘Vestigis d’art’, de Sergi Pastor Puchol, i la ‘Chamber Symphony n.º 1’, de José Suñer-Oriola; la Unió Musical de Vilafranca, dirigida per Pau Monfort Pitarch, que en l’apartat d’obra lliure ha interpretat el pasdoble ‘La marxa de 1941’, de John Williams, i ‘Quatre interludis marins’, de Benjamin Britten; i la Unión Musical de Bigastro, dirigida per Diego Carrillo Soler, que en la part lliure ha tocat el pasdoble ‘Los barbas’, de Ferrer Ferran i ‘Sidus’, de Thomas Doss.

Ha resultat guanyadora en aquesta secció la Associació Musical la Filharmònica Alcudiana de l’Alcudia, seguida per la Unió Musical de Villafranqueza i la Unió Musical de Bigastro.

En la sessió vespertina, a partir de les 16.00 hores, ha sigut el torn de les bandes de la primera secció, que han interpretat com a obra obligada ‘Flor de Mayo’, de la compositora Amparo Edo Biol, sent la primera vegada que una obra obligada del certamen ha sigut composta per una dona que també forma part del jurat.

Les bandes que han competit en aquesta primera secció han sigut la Unió Musical de Carlet, que com a obres lliures ha interpretat el pasdoble ‘Roberto Forés’ i l’obra ‘The Great Spirit’, ambdós de Ferrer Ferrán; la Societat Musical de Segorbe, dirigida per Josep Miquel Martínez Giménez, que com a obres lliures ha triat el pasdoble ‘Esther Nieja’, de José Antonio Rebolleda, i ‘Miticaventura’, de Ferrer Ferrán; i la Societat Musical La Amistad de Villafranqueza, dirigida per Eduardo Peris Signes, les obres de la qual lliures han sigut el pasdoble ‘Cents anys’, de Ramón García Soler, i ‘Entornos’, d’Amando Blanquer Ponsoda .

Ha resultat guanyadora en aquesta secció la Sociedad Musical La amistad de Villafranqueza, seguida per la Sociedad Musical de Segorbe i la Unió Musical de Carlet.

La Menció d’Honor a la millor direcció ha sigut per a Sergi Pastor Puchol de la banda de L’Alcuida i el accesit per a Miquel Nadal Bonet de la banda de Gorga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + dotze =

museo prehistoria
museo prehistoria