25n
25N
25N

Creació d'un grup local de prevenció de la intolerància i la violència

Creació d'un grup local de prevenció de la intolerància i la violència
12/02/2017 -

La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha creat, en coordinació amb les regidories de Seguretat Ciutadana, Cooperació al Desenvolupament i Migrants, Servicis Socials i Educació, un grup local de prevenció de la radicalització violenta en la ciutat de València.

Aquest grup de treball durà a terme, a partir d’ara, una actuació coordinada per fer front a qualsevol generador de violència a escala local de manera eficaç des del punt de vista de la prevenció. Segons ha explicat Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “es tracta de garantir una societat plural, cohesionada i amb una bona convivència”.

El grup de prevenció treballarà en favor de la integració social, el respecte a la diversitat i la no discriminació; de manera que les comunitats i col·lectius sensibles tinguen opció d’expressar les seues necessitats i queixes, així com l’exercici dels seus drets, a través de la participació social, la qual fomentaran les administracions.

Ací juguen un paper clau espais com els centres de servicis socials municipals, les escoles i col·legis de la ciutat, així com la tasca de la Policia Local de València, entre d’altres. La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives vol fomentar que des d’aquests espais es treballen aspectes de prevenció i detecció de possibles casos de violència.

Ara bé, la idea fonamental del projecte, que es duu a terme en col·laboració amb el Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat del Ministeri de l’Interior, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Pluralisme i Convivència del Ministeri de Justícia, és la de garantir la pluralitat ideològica, política i l’exercici dels drets i llibertats de tota la població com la millor forma de prevenció de situacions d’intolerància o discriminació.

La creació del grup de treball és el primer pas d’aquest projecte, que en els pròxims mesos durà a terme altres passos, com formació específica per a determinats treballadors de l’administració i d’entitats socials, la creació d’un protocol d’actuació adaptat a la realitat i les necessitats de València i, finalment, l’elaboració d’un Pla Estratègic Municipal.

Lozano ha expressat que València elaborarà un informe anual de delictes d’odi i que treballarà per crear un Observatori per la Igualtat, Diversitat i Convivència. “L’objectiu final d’aquest projecte és sempre eradicar l’exclusió social”, ha dit Lozano. Cal destacar, també, que es tracta d’una iniciativa en la qual participen 13 ciutats de l’Estat Espanyol, com Madrid, Màlaga, A Coruña, Fuenlabrada, Cartagena, Castelló, Sevilla o Valladolid, amb les que es pretén compartir informació i experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + cinc =