El Grup Instrumental de València interpretarà al Palau “Historie du Soldat” d'Ígor Stravinski

Diumenge, 10 de març. 19.30 hores. Sala Rodrigo

El Grup Instrumental de València interpretarà al Palau “Historie du Soldat” d'Ígor Stravinski
09/03/2019 -

El Grup Instrumental de València proposa per a demà diumenge i dins del seu programa de “Cambra al Palau”, un monogràfic del gran compositor rus Ígor Stravinski. Interpretarà l’òpera de cambra “Historie du Soldat”, una composició creada el 1918 amb text de Ferninand Ramuz, de cort neoclàssica i que utilitza molts elements del folklore del seu país. Es tracta d’una obra mestra amb elements multimèdia com il·lustracions de l’artista gal·lés Clive Hicks-Jenkins i en la qual i amb la direcció de Joan Cerveró, hi participaran Miguel Pina com a narrador, l’actor Tonino Guitián en el paper de soldat i Maribel Bravo com a diable.

Les i els assistents al concert podran gaudir d’un text basat en contes populars russos, adaptat l’any 1918. “Histoire d’un Soldat” tracta de la història d’un soldat a qui el diable tempta i aguaita manllevant-li el seu violí i que després de diverses peripècies i situacions culminaran una història tràgica. En esta obra es presenten musicalment des del primitivisme rus, amb la inclusió de ritmes moderns d’aquell període com el Tango-Havanera, el Vals o el Rag-Time. Va ser estrenada a Lausanne pel prestigiós director Ernest Ansermet.

El Grup Instrumental de València, és una formació orquestral dedicada a la interpretació de la música dels segles XX i XXI. La seua trajectòria es va consolidar el 2005 amb la concessió del Premi Nacional de Música en l’especialitat d’interpretació. En la seua trajectòria ha abordat obres clàssiques de Beethoven, Mozart, Haydn, Mahler, Bruckner etc., però sempre vinculades al repertori contemporani internacional com Stockhausen, Webern, Donatoni, Boulez, Xenakis, Ligeti, Schoenberg, Stravinsky. És una agrupació especialitzada en la música espanyola dels segles XIX a XXI, d’autors com Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo, Luís de Pablo, Cristóbal Halffter, Tomás Marco, José M. Sanchez-Verdú, Mauricio Sotelo, Alberto Posadas o Francisco Guerrero, entre altres. El Grup Instrumental manté una constant presència en els fòrums nacionals i internacionals de música contemporània, tocant a Mèxic D.F., Buenos Aires, La Habana, Festival A Tempo a Veneçuela, Shanghai, Yakarta, París, Londres, Nàpols, Roma, Bremen, Bucarest Porto, Lisboa, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou