25n
25N
25N

El grup GAMA de la Policia Local de València comptarà amb unes instal·lacions pròpies

El grup GAMA de la Policia Local de València comptarà amb unes instal·lacions pròpies
04/06/2021 -

El grup d’atenció i prevenció de la violència de gènere, GAMA, de la Policia Local de València comptarà amb unes instal·lacions pròpies, en un edifici annex a l’actual Central situada en l’antic aquarterament d’aviació de l’avinguda del Cid. Les noves dependències es construiran en una nau de 2.444 m², que també serviran per a ampliar l’oficina d’objectes perduts. Es crearà, per tant, una nova comissaria per al grup GAMA que atén els delictes de violència de gènere, “es tracta d’un avanç substancial, que no suposarà una centralització del servici, ja que l’atenció es continuarà prestant en les unitats de districte”, ha matisat el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, que ha participat amb el portaveu Sergi Campillo en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local.

En un altre ordre de coses, Sanjuán ha informat que hui s’ha fet efectiu el pagament de 24.000 euros de les ajudes Parèntesi; 655.000 euros al sector de cerimònies i 14.600 euros als sectors tradicionals. “En total hui hem pagat 696.200 euros, la qual cosa suposa que fins hui l’Ajuntament ha posat a la disposició dels sectors econòmics afectats per la crisi 20,9 milions d’euros, la qual cosa fa que siguem un dels ajuntaments que més recursos està mobilitzant per a ajudar els sectors afectats per la crisi”, ha afirmat el regidor.

La Junta de Govern Local també ha acordat la reobertura dels centres municipals d’activitats de persones majors. Segons el regidor “això és possible perquè som una de les regions europees amb menor índex acumulat de covid i pel bon ritme de la vacunació, sobretot en les persones majors”. Per a Sanjuán “és important que les persones que més han patit la pandèmia puguen reprendre a poc a poc la seua activitat, sempre complint amb els protocols de seguretat”.

Un altre dels assumptes que s’han tractat en la Junta de Govern ha sigut l’inici del procés de licitació de les obres per a executar les actuacions provisionals de recuperació d’espai públic en les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós. El projecte parteix d’un pressupost d’1.010.893,13 d’euros (IVA inclòs), i té un termini d’execució de 4 mesos. Sanjuán ha posat en valor aquest projecte de redistribució de l’espai públic i ha informat que “les noves zones per als vianants es realitzaran mitjançant l’anomenat “urbanisme tàctic”, i quedaran acolorides, segons els criteris definits en la “Guia de disseny per a la transformació sostenible de l’espai públic de València”, aprovada en 2020″. Les voreres que actualment tenen una amplària variable d’entre 2 i 2,5 metres segons trams, passaran a tindre una amplària constant de 4 metres, guanyant espai sobre la calçada. A més es crearà un nou itinerari ciclista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tres =