25n
25N
25N

La grip comença a estendre's a la Comunitat Valenciana

Recomanacions per a prevenir o alleujar els símptomes del virus de la grip

EP

La grip comença a estendre's a la Comunitat Valenciana
07/01/2019 -

Semblava que la grip no anava a impactar a la Comunitat Valenciana. Les càlides temperatures de les quals ha gaudit el nostre territori durant aquests mesos ha provocat un retard en l’arribada del virus de la grip que, cada any, afecta milers de persones. Aquesta malaltia respiratòria, que es caracteritza per la seua fàcil transmissió, ja ha causat estralls en altres comunitats autònomes, com Cantàbria, Melilla o Catalunya, que han superat la mitjana d’incidència, o País Basc on el virus de la grip ja s’ha considerat epidèmic.

En la Comunitat Valenciana, encara que l’evolució de la grip encara és estable, les últimes dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica de l’Institut de Salut ‘Carlos III’ assenyalen una evolució ascendent tant en la nostra autonomia, com a Balears, Canàries i Navarra. Així, la Comunitat Valenciana se situa com una de les quatre regions que també ha superat la mitjana d’incidència de grip amb 47,05 casos per cada 100.000 habitants en l’última setmana de 2018, per damunt de la mitjana de 35,82 casos en el conjunt d’Espanya.

La Conselleria de Sanitat ja informava, a mitjan mes de desembre, que contempla la contractació de personal extra als hospitals – fins a 172 contractacions – en el moment en què el contagi del virus de la grip poguera col·lapsar el sistema sanitari. Un 42% més de les contractacions que es van fer l’any passat que, de moment, no s’han fet efectives perquè no s’ha produït un creixement dràstic de la grip a la Comunitat Valenciana.

Els principals símptomes de la grip són mal de cap i dolor muscular, febre, esgarrifances i malestar general. Així i tot, aquest virus no sol presentar més complicacions, excepte en el que es considera població de risc, és a dir, persones majors de 64 anys, embarassades, malalts renals, immunodeprimits, diabètics, persones amb obesitat mòrbida, malalts crònics, persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries i, per descomptat, el personal sanitari.

Un col·lectiu al qual se li recomana vacunar-se contra aquest virus, abans que comencen a aflorar els primers casos. En aquest sentit, d’acord amb les dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica, s’han confirmat casos greus d’hospitalització per grip, en els quals el 54% van ser homes majors de 64 anys, seguits d’homes de 45 i 64 anys (27%). D’ells, predominava la malaltia cardiovascular crònica, la malaltia pulmonar crònica i la diabetis.

Així, des de l’OCU es recomana extremar la higiene, cobrir-se el nas i la boca en tossir o esternudar, no compartir aliments, gots o coberts i ventilar bé les habitacions per a intentar prevenir la grip. Però, si ja ens hem contagiat, es recomana guardar repòs, beure líquids i evitar el consum d’alcohol o tabac per a alleujar els símptomes. Així mateix, adverteixen que els antibiòtics no són útils per a tractar la grip.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =