25n
25N
25N

Grezzi subratlla que l'objectiu és recuperar els diners

Arxiu

Grezzi subratlla que l'objectiu és recuperar els diners
12/11/2019 -

El regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat, Giuseppe Grezzi, ha declinat aquest dimarts parlar del secretari del consell d’administració d’aquesta empresa, un advocat que treballa en el gabinet del qual és accionista el cunyat de l’alcalde, Joan Ribó, i ha subratllat que el seu objectiu i el de la companyia pública és en l’actualitat recuperar els quatre milions d’euros que han sigut defraudats.

“Nosaltres estem focalitzats a recuperar els diners. És el més important”, ha respost preguntat per la contractació del secretari del consell d’administració de l’EMT després de la sessió que ha celebrat aquesta jornada la comissió de treball que investiga el frau detectat en l’entitat. Així mateix, ha descartat avançar-se “a determinades qüestions” i ha apuntat que “en aquest moment no toca”.

L’edil ha demanat “molta tranquil·litat” i ha considerat que “l’important ara mateix és que hi ha una investigació en marxa” per a conéixer tot el succeït entorn de l’estafa de quatre milions d’euros, al mateix temps que ha confiat en la labor de la comissió de treball i en què “s’aclarirà tot”.

“El més important de tot és recuperar els diners. Això és el més important ara mateix. Crec que tots i totes hauríem de focalitzar la nostra atenció a recuperar els diners d’aqueix frau contra l’EMT”, ha insistit el responsable municipal.

Preguntat de nou per si es durà a terme l’acomiadament del secretari del consell d’administració de la companyia si així es determina finalment, Giuseppe Grezzi ha demanat no avançar-se “a determinades qüestions”. “En aquest moment no toca”, ha manifestat, alhora que ha reiterat que “l’important és treballar per recuperar els diners”.

“ESTEM PARLANT DEL FRAU”

“És el que volem nosaltres. Estem focalitzats a recuperar els diners. És el més important”, ha repetit, a més de considerar que parlar del secretari del consell d’administració és “un tema que és col·lateral a la comissió i al frau”. Així, ha plantejat “per què treballar en una altra cosa quan estem parlant del frau” i ha insistit en la necessitat de “recuperar els diners” defraudats.

No obstant això, el president de l’EMT ha indicat que el secretari del seu consell d’administració ha possibilitat a la companyia “estalviar 200.000 euros en quatre anys respecte a l’equip anterior” del PP. “Hem guanyat molts plets. El balanç del secretari no pot ser més espectacular, posant ordre en tota la contractació i creant el departament legal de l’EMT que no existia”, ha agregat l’edil.

D’altra banda, preguntat per si va informar l’alcalde que el secretari del consell treballava en el gabinet d’advocats del qual el seu cunyat és accionista, Grezzi ha tornat a parlar de la comissió que investiga el frau en l’Empresa Municipal de Transports i del seu objectiu de “recuperar els diners” defraudats per ser “el més important”. “Això és el més important en aquest moment. Sobre altres coses crec que no val la pena comentar”, ha agregat.

PAGAMENTS ORDENATS SENSE COMPETÈNCIES

Respecte al frau en aquesta entitat, el regidor ha insistit, a partir de la sessió de la comissió de treball d’aquest dimarts –en la qual ha comparegut la cap de Gestió de la companyia, María Rayón– en la responsabilitat de l’extreballadora acomiadada i encarregada d’administració i en la de l’entitat bancària que va executar les transferències.

“Es van ordenar pagaments que no tenia competències per a fer”, ha dit respecte al comiat el president de l’Empresa Municipal de Transports, a més d’apuntar que aquesta extreballadora “es va saltar els procediments”.

“Tenia entre les seues competències tota l’administració, controlar que estaven les factures i preparar els documents de pagament per a elevar-los a la signatura de dos superiors, María Rayón i el gerent de l’empresa –Josep Enric García–. Si s’haguera oposat a la signatura –de les transferències– mai s’haguera fet el frau perquè haguera quedat evident que no teníem cap operació ni a Hong Kong ni a la Xina. I també si el banc no haguera acceptat”, ha assegurat Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 8 =