Grezzi sobre el frau a l'EMT: "La treballadora acomiadada en cap cas podia ordenar transferències"

Guardar

grezzi_prensa
grezzi_prensa

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat, Giuseppe Grezzi, ha assegurat aquest dilluns que la treballadora d'aquesta companyia pública acomiadada després de detectar-se en ella un frau de 4 milions d'euros "en cap cas" podia "ordenar transferències" pel seu compte com les dutes a terme en aquest cas.

Així, ha explicat que el que pot fer una empleada com aquesta, que ocupava en l'EMT el càrrec de cap d'Administració, és "preparar la documentació" necessària perquè posteriorment siga signada per les persones que "estan per damunt d'ella" i es done el vistiplau a les transferències.

"La treballadora no ha fet això. No ha posat a la signatura mancomunada i ha enviat pdf al banc perquè fera la transferència. Els que estan per damunt mai han tingut la possibilitat de decidir si es feia la transferència", ha exposat, alhora que ha assenyalat que això constitueix una falta "greu" que porta a l'acomiadament.

Grezzi, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa de presentació de la campanya informativa sobre l'Ordenança de Mobilitat Sostenible preguntada per aquest acomiadament, ha explicat que així ho estableix un laude de 1986 recollit en l'actual conveni col·lectiu que tipifica "les faltes lleus, greus i molt greus que determinen l'acomiadament dels treballats".

L'edil ha agregat que aquest document determina que "si un treballador amb alta responsabilitat dirigencial en l'empresa dóna informació sensible, que ha de ser molt confidencial, com a dades de DNI o documents amb signatures de dirigents de l'empresa" el tractament que se li ha de donar és el de "haver fet una cosa molt greu" que ha de tractar-se amb "l'acomiadament".

Així ha destacat que aquesta és una norma que "van voler mantindre" els treballadors de l'EMT l'any passat quan es va negociar l'actual conveni col·lectiu. "Llavors, nosaltres hem atés aqueix laude que diu que ha de ser acomiadada la treballadora quan està fent una falta molt greu d'aquestes característiques".

No obstant això, malgrat aquestes explicacions, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT ha remés a la comissió de treball que investiga el frau de 4 milions d'euros en el si d'aquesta companyia pública i al ple extraordinari sobre l'ocorregut en l'entitat que tindrà lloc el dijous a l'Ajuntament per a parlar d'aquest assumpte.

"Totes les qüestions relatives al frau contra l'EMT s'aniran tractant en la comissió d'investigació específica i en el ple que tenim aquest dijous", ha afirmat Giuseppe Grezzi, que ha descartat d'aquesta manera "entrar en més coses".

Així, preguntat per l'absència de mesures cap a càrrecs superiors a l'empleada acomiadada després de detectar-se el frau, Grezzi ha assenyalat que aqueix tipus de qüestions vol abordar-lo en el si de la comissió de treball que investiga el succeït, al mateix temps que ha ressaltat que ha donat compte "ja" en altres ocasions "del sistema d'autorització de transferències" que hi ha en l'EMT.

"En cap cas, la treballadora que està per davall pot ordenar transferències. El que pot fer és preparar la documentació i posar-la a la signatura dels seus gerents, que estan per damunt d'ella. La treballadora no ha fet això. No ha posat a la signatura mancomunada dels quals estan per damunt d'ella i ha enviat pdf al banc perquè la fera la transferència", ha plantejat.

PROCEDIMENT

En aquesta línia, l'edil ha subratllat que "els que estan per damunt d'ella mai han la possibilitat de decidir si es feia o no la transferència perquè aquesta treballadora no els ha comunicat" això atés el "procediment que tenim posat en marxa des de 2017" per a realitzar aquest tipus d'operacions.

Després d'això, preguntat per un informe intern de l'EMT que responsabilitza del frau a l'empleada acomiadada, Giuseppe Grezzi ha indicat que no ha llegit informacions sobre aquest tema en premsa i ha afirmat que la documentació entregada en el si de la companyia als qui integren la comissió de treball per a investigar el frau als seus consellers té caràcter de "confidencialitat".

"És una informació confidencial que s'ha donat en la comissió", ha indicat el regidor, alhora que ha apuntat que s'ha de deixar "que treballe" aquesta comissió i que "es desenvolupe el ple extraordinari del dijous" per a "poder donar més detalls a mesura que es vagen desenvolupant". "Ací es debatrà sobre el tema", ha insistit.

Arxivat a:

Destacats