Grezzi: "Si s'aprovara la Llei de Finançament del Transport Públic Metropolità, València tindria millors serveis"

La Proposició de Llei de Finançament del Transport Públic Metropolità s’enviarà al Congrés dels Diputats

Guardar

adaptación- paradas- EMT
adaptación- paradas- EMT

El Senat ha donat via lliure a la Proposició de Llei de Finançament del Transport Públic Metropolità, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València i pels grups de Compromís i Podemos, en la legislatura passada, que, hui, està un pas més prop de convertir-se en una realitat. Els vots a favor del PSOE, ERC-Bildu, Ciudadanos, Junts per Catalunya i el Grupo de la Izquierda Confederal, integrat per Adelante Andalucía, Més per Mallorca, Más Madrid, Compromís, Geroa Bai i Catalunya En Comú Podem, han fet possible avançar en una llei que busca millorar la qualitat, l'eficiència i la sostenibilitat financera de la mobilitat urbana.

Tan sols el PP, Vox i el Grupo Vasco han votat en contra. En aquest sentit, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha criticat que el grup territorial valencià del Partit Popular s'haja oposat a una proposta "que va en defensa dels interessos dels valencians i valencianes". I és que, tal com ha explicat, "mentre Madrid ha rebut en 10 anys 1.358 milions o Barcelona 1.091 milions d'euros, el transport metropolità valencià tan sols ha percebut 83 milions amb la meitat de la població, sense que existisca un criteri consensuat i objectiu per a un tracte igualitari i just".

Una defensa que també ha compartit el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, que ha mostrat la seua satisfacció per l'aprovació de la tramitació de la Proposició de Llei de Finançament del Transport Públic Urbà: "Hui és un dia molt important perquè en la tramitació d'una llei de finançament del transport públic, que volem que siga ràpida, finalment podrem tindre criteris objectius i rigorosos per a finançar el transport públic urbà i metropolità"

Així, ha continuat Grezzi, "a la ciutat de València podrem tindre serveis de transport encara millors que els actuals, ja que comptarem amb major finançament i recursos, no com ara, amb un repartiment dels recursos de manera arbitrària". I és que un finançament adequat del transport públic urbà permetrà dur a terme importants millores com "augmentar encara més la freqüència, creant més línies per donar millor cobertura a tots els barris i pobles, o ampliar horaris nocturns".

D'aquesta manera, el text aprovat al Senat aposta per acabar amb l'actual model de finançament, que provoca que hi haja ciutats que reben més de 20 euros per habitants, mentre unes altres només arriben als 0,05 euros per habitant, i apostar per un model més just i igualitari.

Ara, la Proposició de Llei s'enviarà al Congrés dels Diputats, on s'obrirà una fase d'esmenes tant a la totalitat del text, com a l'articulat de la Llei iniciada al Senat.

Arxivat a:

Destacats