25n
25N
25N

Grezzi, sobre les parades de l'EMT: "La vaga no me l'han fet a mi, l'estan fent contra la ministra"

Grezzi, sobre les parades de l'EMT: "La vaga no me l'han fet a mi, l'estan fent contra la ministra"
24/01/2019 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de València i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que les parades parcials convocades pels treballadors de l’Empresa Municipal de Transport són “fonamentalment per les prejubilacions”, una qüestió que “excedeix les competències” de l’Ajuntament. “La vaga no me l’han fet a mi, l’estan fent contra la ministra de Treball, Magdalena Valerio”, ha assegurat.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans, abans de presentar la proposta de la Llei de Finançament del Transport Públic al costat dels seus homòlegs a Barcelona, Madrid, Saragossa i la Corunya.

Durant la matinada d’aquest dijous, els treballadors d’EMT València han rebutjat per “aclaparadora majoria” la proposta de conveni plantejada per la direcció de l’empresa i han recolzat així les parades parcials convocades per a aquest dijous i el pròxim 29 de gener i quatre dies al febrer, en considerar “insuficient” l’oferta de l’empresa pel que fa a les prejubilacions.

Grezzi ha mostrat la seua “solidaritat” amb els viatgers afectats i ha assegurat que la plantilla de la xarxa d’autobusos “sempre” tindrà el suport del consistori, encara que ha puntualitzat es tracta d’una vaga fonamentalment per les prejubilacions” i ha insistit que açò excedeixen les competències de la corporació.

“Nosaltres hem fet unes propostes per a poder-ho canalitzar, però hi ha una llei de l’estat que diu que cal complir un percentatge de dies de treball quan un treballador de l’EMT, en aquesta professió tan dura, arribats als 60 anys es dóna la possibilitat d’acollir-se a la prejubilació, i eixe percentatge del 25% la llei fa que no es puga rebaixar”, ha exposat, abans d’incidir que la “fiscalia anticorrupció a més està investigant si hi ha hagut frau” en aquest àmbit durant el mandat del PP.

Per tant, Grezzi ha asseverat que “aquesta vaga en el fons està feta demanant-li i reclamant-li a la ministra de Treball, Magdalena Valerio, que intervinga i canvie eixa llei que obliga els treballadors de l’EMT a complir un determinat nombre de dies de treball en prejubilació”, una quantitat que és “superior al que és el desig i les peticions de l’EMT”.

EL GOVERN CENTRAL “HA DE INTERVENIR”

El regidor ha assenyalat que Valerio “ha de intervenir” i ha emfatitzat que els treballadors li “tindran el seu costat per a fer eixa reclamació”. “Nosaltres ens solidaritzem amb la plantilla, que està reclamant millors condicions”, ha insistit.

En aquest sentit, preguntat sobre si es penedeix d’haver dit amb anterioritat que a ell no li havien fet cap vaga en l’EMT, ha subratllat: “En eixe dia no m’havien fet cap vaga i hi havia hagut tres amenaces. Nosaltres donem suport a totes les mobilitzacions ciutadanes per a reclamar aquestes coses, però la vaga no me l’han fet a mi, en el fons no l’han fet a l’EMT, l’estan fent contra la ministra Valerio, contra el Govern, per a reclamar eixe canvi legislatiu”.

Sobre a quants viatgers poden haver afectat les parades d’aquest dijous, ha explicat que el consistori encara no disposa de dades i ha reconegut que “ha tingut un cert impacte”, encara que confia que “no serà tan excessiu” i que la situació “es puga reconduir”. Ha recordat que els servicis mínims, del 70%, els ha fixat la Generalitat.

Preguntat per si hi ha prevista alguna reunió per a tornar a negociar les reclamacions de la plantilla, ha indicat que el consistori espera “reprendre les reunions” perquè ha fet “un oferiment que està sobre la taula de poder oferir alternatives dins dels marges legals”.

“Nosaltres no podem llevar dies de treball, és la llei, està en mans del Govern, però podem oferir alternatives i dins de l’acord que es va firmar la setmana passada estaven, i els cinc sindicats estaven a favor. Jo crec que es podria reconduir i estem oberts al diàleg amb eixe document que es va firmar”, ha indicat.

A més, ha explicat que l’Ajuntament “es va comprometre a dir el que deia el laudo arbitral, i el laude arbitral deia que havia d’haver-hi una autorització municipal per part dels servicis jurídics”. “Els servicis jurídics van determinar que eixa autorització no es pot donar perquè seria il·legal, i aleshores no anem a cometre il·legalitats, anem a complir la llei”, ha remarcat.

“Farem, en el marge de la legalitat, tot el que estiga en les nostres mans. Tenim bona disposició, i també per a asseure’ns i anar a Madrid i on faça falta per a canviar la llei. La plantilla sempre tindrà el nostre suport i per descomptat cal treballar per a garantir els servicis públics que ens demanda la ciutadania”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + catorze =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa