25n
25N
25N

Grezzi presenta la millora del servici nocturn de l'EMT

Grezzi presenta la millora del servici nocturn de l'EMT
31/03/2017 -

El regidor responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi ha presentat les millores que van escometre’s en les línies nocturnes de l’EMT, en una roda de premsa en la qual ha anunciat igualment la segregació del carril bus en el carrer Colón. A aquestes millores s’afig el nou horari d’excepcionalitat en el qual es permet aparcar en el carril bus en algunes zones de la ciutat, que passarà a ser de 22’30 a 7 hores, i d’aquesta forma contribuir a un funcionament més fluid de les línies de l’EMT, el funcionament horari de les quals abasta des de les 7 del matí a les 22’30.

“Amb aquesta mesura que proposem millorem el servici que ofereix l’EMT en l’horari nocturn en incrementar la freqüència de dues línies, la N1 i la N6, que són les més usades, i a més garantim l’eficiència dels servicis, la seguretat i l’accessibilitat per a tots els col·lectius, atenent demandes de totes les associacions que treballen per la inclusió, per la mobilitat, associacions i Federació de Veïns”, ha afirmat Grezzi. “Pensem que són mesures necessàries per a donar una opció de qualitat en transport públic que era molt necessària en la nostra ciutat”.

Grezzi ha assenyalat que l’ocupació del carril bus per vehicles privats constitueix una excepcionalitat que afecta “la freqüència i qualitat del servei de l’EMT, l’hora punta del qual comença a partir de les 7 del matí. Així, l’EMT millora puntualitat, celeritat i regularitat”. El regidor ha afegit que aquestes mesures “suposen una millora fonamental en el funcionament d’un servici públic de transport en aspectes com la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència.

En referir-se a la segregació del carril bus en el carrer Colón, “que és un dels recorreguts d’autobusos més importants de la ciutat”, Grezzi ha comentat que en els carrers Centelles i Matías Perelló, on ja s’ha fet eixa segregació en la calçada perquè els autobusos de l’EMT circulen en plataforma reservada, “la velocitat de les línies ha millorat un 14%, i també la puntualitat i la freqüència”..

La millora de les línies nocturna N1, que ve del Marítim, i N6, del barri de la Torre, la freqüència de la qual es duplica i que romanen operatives fins a les 3’30 hores, serà efectiva el pròxim dia 10 d’abril, abans de l’inici de les festivitats de Setmana Santa i Pasqua, i suposarà duplicar l’actual. En lloc de 45-50 minuts serà de tan sols 25 minuts. Aquest increment de freqüència “de les línies nocturnes més utilitzades pels valencians i valencianes” coincidirà amb la desaparició de l’anomenat Correnit, “que ha sigut un fiasco total, i que amb el doble d’autobusos que una línia normal transporta una mitjana de 9 viatgers per hora”.

Grezzi ha remarcat que la desaparició del Correnit “permetrà destinar més recursos a millorar altres línies molt més utilitzades i que poden funcionar molt millor, per a seguir avançant en qualitat i en les opcions de mobilitat de les valencianes i valencians”. El regidor ha ressaltat l’objectiu que “tots eixos canvis es facen de manera ordenada i tranquil·la, difonent-los adequadament per a avançar i millorar en el model de mobilitat i que la gent tinga tota la i informació per a circular i aparcar en la ciutat”.

D’altra banda, Grezzi també ha insistit que el nombre de places de pàrquing disponibles entorn de les zones on existeix carril bus és molt superior al del nombre de vehicles que poden aparcar excepcionalment en el carril bus. Ha afirmat que des que es va prendre eixa mesura excepcional s’han construït a València 16 pàrquings amb 4.000 places d’aparcament. Ha posat com a exemple que en la Gran Via el nombre d’aparcaments en el carril bus és amb prou faenes 160, mentre que en l’entorn existeixen més de 3.000 places de pàrquing, “moltes de les quals estan desocupades”.

El regidor ha recordat també, després de la pregunta d’un periodista, que el Govern Central presenta hui l’esborrany de pressupostos per al 2017, “en els quals s’ha demanat que es destinen 38 milions d’euros per a millorar el servici de transport públic de tota l’àrea metropolitana de València. “Nosaltres esperem i desitgem que es pose fi a eixa marginació que dura des de fa 15 anys, durant els quals Barcelona i Madrid, conjuntament, han rebut 2.000 milions d’euros mentre que València ha rebut zero euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =

museo prehistoria