Grezzi es reuneix amb sindicats d'EMT per a transmetre un "missatge de tranquil·litat" després del frau detectat

Guardar

reunion_emt
reunion_emt

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, s'ha reunit aquest dimarts amb els sindicats amb representació en aquesta companyia pública per a informar-los del frau de quatre milions d'euros detectat en l'entitat.

Grezzi ha presidit aquesta trobada al costat del director-gerent de l'EMT, Josep Enric García. L'edil ha transmés als representants dels sindicats "un missatge de tranquil·litat a la plantilla", segons ha informat l'entitat en un comunicat. Així mateix, ha assegurat que "es posaran tots els mitjans per a recuperar els diners" defraudats.

Després de la trobada, des del comité d'empresa han declinat fer declaracions sobre la reunió i donar a conéixer algun contingut del parlat en ella atés un acord de "confidencialitat" i tenint en compte que aquest assumpte es troba sota investigació policial, com han indicat a Europa Press fonts sindicals.

El gerent de l'EMT va donar a conéixer divendres passat un frau de quatre milions d'euros en la signatura pública, a través del qual es va transferir diners a comptes bancaris de la Xina durant un període de 20 dies.

Pel que sembla, a través de la falsificació de signatures d'apoderats de l'EMT autoritzats a moure diners de l'empresa pública --en concret les signatures electròniques del gerent i de la cap de recursos financers--, suposadament es van desviar fons durant al voltant d'una vintena de dies.

A més, s'hauria falsificat comptes de correu electrònic, entre elles la del propi president de l'EMT i el regidor de Mobilitat a l'Ajuntament de València. La cap d'Administració de l'empresa, l'empleada que va dur a terme les citades transferències, ha sigut comiat.

L'EMT va tindre coneixement d'aquests traspassos de diners i del consegüent frau en el seu compte dilluns passat a través de l'entitat bancària, CaixaBank, amb la qual treballa i per mitjà de la qual es va fer el moviment de diners, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del cas.

SIGNATURES MANCOMUNADES

Fonts del banc han explicat que l'entitat va fer el seu treball seguint el procediment acordat amb el seu client --EMT--, que es va comprovar que qui ordenava les transferències les podia fer --com a persona designada per l'empresa-- i que existia documentació que ordenava el traspàs amb les signatures necessàries, en concret, dues signatures mancomunades.

Així, han indicat que una vegada complits els tràmits establits es va fer l'operació atés la manera acordada amb l'EMT i han ressaltat que CaixaBank està col·laborant per a esclarir el succeït tant amb el seu client com amb la Policia.

Guiseppe Grezzi ha convocat per a aquest dimecres una sessió del Consell d'Administració de l'EMT amb la finalitat de donar compte de les accions empreses pel frau. En aquesta reunió està previst que es faça la proposta de constitució d'una comissió d'investigació en el si de la companyia pública per a donar explicacions sobre l'ocorregut i "anar fins al final".

L'alcalde de València, Joan Ribó, va demanar aquest dilluns "cautela" davant el frau detectat perquè la denúncia està en fase policial sense que haja arribat als tribunals.

Arxivat a:

Destacats