25n
25N
25N

Grezzi revela que la cap de l'acomidada en EMT pel frau signava transferències malgrat estar de baixa

L’oposició anirà a la Inspecció de Treball per a comunicar la “irregularitat” i PSPV no descarta consultar-ho amb el sector

Grezzi revela que la cap de l'acomidada en EMT pel frau signava transferències malgrat estar de baixa
17/10/2019 -

El president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i regidor de Mobilitat Sostenible a la ciutat, Giuseppe Grezzi, ha revelat aquest dijous que la cap de Gestió d’aquesta companyia pública, superior de la responsable d’administració acomiadada després de detectar-se el frau de quatre milions en aquesta entitat, signava estant “de baixa maternal” transferències perquè l’activitat de l’empresa no quedara paralitzada.

No obstant això, ha indicat que durant aqueix període no estava pendent del correu electrònic. “De baixa maternal no havia d’estar pendent de l’email però continuava complint la tasca de signar en línia transferències perquè això està vinculat a un DNI. Va delegar totes les tasques de tresoreria en el seu equip. Només va mantindre signatura mancomunada”, ha exposat Grezzi durant el ple extraordinari de l’EMT celebrat aquesta jornada en el consistori a partir del frau detectat.

Grezzi s’ha pronunciat d’aquesta manera en resposta als arguments exposats en contra de la seua gestió al capdavant de l’EMT pels grups de l’oposició PP, Cs i Vox, que l’han acusat d’aplicar “el ventilador”, d'”opacitat” i de “no informar” els partits que estan fora del govern local –PSPV i Compromís– i han qüestionat la seua continuïtat al capdavant de la companyia pública d’autobusos.

Les paraules del regidor de Mobilitat en el ple dient que una empleada de baixa maternal compleix funcions de treball des de la seua casa ha portat a PP i Cs a anunciar, tant durant el ple com en concloure, la seua decisió d’acudir a la Inspecció de Treball per a traslladar aqueixa circumstància.

Així mateix, els ha cridat l’atenció que aquesta treballadora, a la qual se li va cursar còpia d’un dels correus electrònics emesos per a comunicar una de les transferències fetes dins del frau a l’EMT poguera no haver llegit aquest missatge encara que mantenia contacte amb la companyia per a realitzar determinats pagaments.

“A Grezzi se li ha escapat que –la responsable de Gestió– mentre estava de baixa signava determinades operacions”, ha ressaltat la portaveu del PP, María José Catalá, en l’hemicicle, al mateix temps que ha demanat a l’edil que diguera “clarament” si aquesta empleada “de baixa maternal, ha signat o no operacions de tresoreria”. “Diga-ho clarament i no se sotmeta a més ridícul”, ha dit la responsable ‘popular’.

Catalá ha agregat que si aquesta treballadora signava assumptes com a transferències “no s’entén per què no llig els correus”. “Ningú la substitueix però signava accions de tresoreria”, ha agregat sobre aquest tema, a més d’anunciar que el seu grup traslladarà aquests a la Inspecció de Treball.

Després del ple, Grezzi ha explicat que la cap de Gestió va demanar mantindre la tasca de poder signar transferències per a evitar “paralitzar l’empresa” i ha reiterat que la resta de tasques les va delegar.

També després de la sessió plenària, María José Catalá a més de reiterar que el PP es personarà aquest divendres en el procediment obert a partir del frau de l’EMT en el jutjat d’instrucció 18 de València, ha repetit la seua decisió d’acudir a la Inspecció de Treball “per les declaracions de Grezzi”.

La portaveu del PP ha ressaltat que l’edil “ha reconegut, fins a dues ocasions, que la treballadora que havia d’haver llegit el correu electrònic el 17 de setembre i que podia haver sigut coneixedora de manera prèvia de l’estafa, estant de baixa no mirava els correus però feia operacions de tresoreria”.

NORMATIVA LABORAL

“Això incompleix la normativa en matèria laboral. Anirem a la Inspecció de Treball”, ha afirmat. “Una persona de baixa laboral està de baixa laboral. És incoherent pensar que no llig correus i fa operacions de tresoreria”, ha insistit.

María José Catalá ha acusat l’alcalde de València, Joan Ribó, i a Giuseppe Grezzi de “mentir” i d'”amagar documentació”. “No tolerarem que els valencians, els vertaders accionistes de l’EMT no tinguen els mateixos drets que qualsevol accionista d’una empresa privada que ara tindria dret de reclamar el cessament o la presa de responsabilitats contra les persones sota la gestió de les quals s’han estafat més de quatre milions d’euros”, ha declarat.

L’edil ha considerat que “la destitució de Grezzi està més que justificat” i ha apuntat que “si l’alcalde continua recolzant-li queda més que acreditat que no està preparat ni capacitat per a dirigir la tercera capital d’Espanya”. “L’Ajuntament ha patit una estafa de quatre milions d’euros i ací ningú assumeix responsabilitats”, ha agregat.

Per part seua, el portaveu de Cs, Fernando Giner, ha criticat que Grezzi i el seu equip estiguen “donant la informació com volen” i ha considerat, com ha apuntat recentment i en al·lusió a la còpia de correu remesa a la cap de Gestió de l’EMT que “hi ha un cas EMT” abans d’aqueixa data i “una altra després”.

Després del ple, Giner ha opinat que “hi ha moltes sospites, dubtes i ombres sobre el que està ocorrent” respecte al frau i ha preguntat, en aquest sentit, si la cap de Gestió coneixia durant la seua baixa maternal els pagaments relacionats amb ell. “Exigim major transparència”, ha plantejat, alhora que ha acusat l’alcalde de “no prendre’s de debò” el succeït.

“TOTES LES ACCIONS LEGALS”

“Plantejarem totes les accions legals que siguen oportunes. Exigirem justícia. Igual que han sigut valents per a acomiadar a una treballadora en el minut zero, que ho siguen per a assumir les seues autoresponsabilitats”, ha manifestat. Ha subratllat que “una persona de baixa no pot fer treballs”.

El regidor de Vox, Vicente Montañez ha ressaltat que és una “irregularitat amb la Seguretat Social” que una empleada de baixa exercisca funcions relacionades amb l’empresa i ha censurat el “to despòtic” del president de l’EMT i ha demanat el cessament dels responsables d’aquesta empresa per estar “desacreditats”. “Hi ha molts dubtes”, ha apuntat.

El portaveu en funcions del PSPV i conseller en l’EMT, Ramón Vilar, ha indicat, preguntat per si el seu grup acudirà a la Inspecció de Treball després del conegut respecte a la cap de Gestió de l’entitat, que no anirà oficialment encara que no ha descartat consultar aquesta circumstància amb professionals del ram.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =