25n
25N
25N

Grezzi: 'El tràfic en les places no fa que siguen un lloc amable on gaudir de l'entorn monumental'

La conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina començarà després de l’estiu

Grezzi: 'El tràfic en les places no fa que siguen un lloc amable on gaudir de l'entorn monumental'
12/01/2018 -

Un gran anell ciclista que connecta València, la pacificació del trànsit en barris de la ciutat o la millora de les línies d’EMT són alguns dels projectes impulsats per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, liderada per Giuseppe Grezzi, que han donat un gir de 180 graus a la mobilitat de València. Però aquests arriscats projectes no han arribat a la seua fi. I és que si hi ha una proposta que marcarà les polítiques de mobilitat de l’actual Govern valencià serà la remodelació i conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina de València.

Aquest projecte, que va comptar amb la participació ciutadana mitjançant un procés de consulta perquè veïns, comerciants, hostalers o diferents entitats pogueren donar el seu punt de vista i involucrar-se en la construcció de la nova Plaça de la Reina, ja té data d’inici. I és que fa tan sols uns dies, en la presentació del Pla de Mobilitat per a 2018, l’Alcalde de València, Joan Ribó, anunciava que, encara que s’han retardat les obres, aquesta emblemàtica plaça de la nostra ciutat començarà la seua remodelació després de l’estiu.

Per descomptat, que la Plaça de la Reina passe a ser una zona per als vianants suposarà importants canvis per a la mobilitat pel Centre. Així, no solament es modificarà l’entrada i l’eixida del pàrquing subterrani de la plaça, sinó que suposarà el desviament de tot el tràfic que entra pel carrer de la Pau al carrer Poeta Querol. Una mesura que reduirà considerablement el tràfic que arriba a altra de les places que també espera ser convertida en zona per a vianants: La Plaça de l’Ajuntament.

Són molts els defensors i detractors d’aquest innovador projecte. No obstant això, Grezzi té clar que l’important és retornar al ciutadà el protagonisme en la ciutat. Així, en una entrevista que València Extra va realitzar al regidor de Mobilitat, Grezzi assegurava que ‘amb tot el tràfic en les places no fa que siga un lloc amable on gaudir de l’entorn monumental. Haurem d’estudiar quinz serà la proposta definitiva. En concret, en l’EMT, ja estem treballant perquè les línies s’adapten a aquesta realitat perquè tot el que es fa en la Plaça de la Reina inspirarà també a la Plaça de l’Ajuntament’.

Però, Quines han sigut les peticions dels ciutadans per a la creació de la nova Plaça de la Reina de València? Seguint en la línia d’una València més verda i sostenible, tot apunta al fet que la nova plaça comptarà amb zones verdes, que regularan la temperatura, així com amb un equilibri entre les terrasses i la vida quotidiana. Les peticions ciutadanes han anat més enllà i, fins i tot, van sol·licitar que les terrasses estigueren agrupades, o en el centre o envoltant el perímetre, i amb taules i cadires uniformes per a millorar el paisatge.

Els ciutadans tampoc s’han oblidat de millorar els serveis, i també van sol·licitar tant la instal·lació de banys públics nets, adaptats i accessibles, com el soterrament de contenidors per raons estètiques i higièniques. Així mateix, s’ha tingut en compte que la Plaça de la Reina es convertirà en un dels principals punts de trobada per als valencians. Així, serà necessari que es respecte l’espai intergeneracional, és a dir, espais per a jocs, però també per a la reunió. Encara queden uns mesos per a descobrir la nova Plaça de la Reina, però el que és clar és que canviarà la imatge de la València actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 18 =

bombers
bombers