25n
25N
25N

Així serà la València sostenible del 2018

La conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament cada vegada més prop de convertir-se en una realitat

Així serà la València sostenible del 2018
11/01/2018 -

Indubtablement, València ha canviat considerablement en aquests dos últims anys. Diferents iniciatives, impulsades per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, encapçalada per Grezzi, que no solament han anat destinades a la pacificació del tràfic en zones emblemàtiques de la ciutat, sinó que a més estan construint una València més sostenible on el vianant s’ha convertit en el principal protagonista.

D’aquesta manera, i per a continuar amb aquest projecte, es va presentar el Pla de Mobilitat per a 2018 amb diferents iniciatives en matèria d’urbanisme i mobilitat. Per descomptat, d’entre totes destaquen dues de les actuacions que més polèmica han generat: La reurbanització de la Plaça de la Reina i la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament. Dues propostes que, sens dubte, produiran un gran impacte en la nostra ciutat.

Així, la Plaça de la Reina es convertirà en una zona per als vianants, que canviarà la seua entrada i eixida a l’aparcament subterrani. Així i tot, es retardaran les obres fins al cap de l’estiu, en comptes d’en el mes d’abril com estava previst. No obstant això, la qual cosa sí que és segur és que en aquest 2018, el centre de València canviarà per complet.

Tant és així que la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament també es començarà a licitar al llarg d’enguany, amb l’objectiu que les obres comencen en 2019, i aquest projecte veja la llum, independentment dels resultats electorals. I és que cal no oblidar que aquest projecte va ser un dels més votats en el procés de consulta ciutadana DecidimVLC. Una proposta presentada per un ciutadà, que va aconseguir un total de 3.867 vots. En aquest sentit, l’Alcalde de València, Joan Ribó, va anunciar que de seguida es publicaran les bases per al concurs d’idees.

Per descomptat, el Pla de Mobilitat de 2018 també arreplega demandes històriques com les obres de l’aparcament de la Plaça de Bruges que, en paraules de Ribó, ‘començaran pràcticament abans de Sant Josep’, la remodelació d’algunes línies de l’EMT i la introducció de nous autobusos o, per exemple, el marge del Jardí del Riu Túria, les obres del qual començaran molt ràpidament, i que ja s’ha anunciat que generaran problemes en el tràfic, mentre duren les obres.

Projectes en curs: Túnel de les Grans Vies i el Parc Central

Una de les accions més visibles ha sigut la remodelació del túnel que uneix les Grans Vies de València. I és que ha passat de ser un pas de vianants arcaic i sorollós a un túnel que ja compta amb grans finestrals per a aïllar als vianants del soroll dels vehicles, i que es completarà amb la instal·lació d’un sistema de ventilació i il·luminació que millorarà la circulació dels vianants, contribuint a la sostenibilitat cap a la qual avança la nostra ciutat.

Finalment, sens dubte, el projecte històric de València és el tan esperat Parc Central. Després d’anys i anys estancat, ha arribat el moment de començar a crear el que serà el pulmó verd de la ciutat. Tot apunta al fet que la primera fase de la seua construcció, que inclourà un gran jardí i un nou bulevard, s’inaugurarà al públic al llarg d’enguany.

No obstant això, el Parc Central també porta importants obres, que s’allargaran en el temps, com el soterrament de les vies, que a més de pacificar l’entorn, implicarà la construcció d’una nova estació central, a través d’un canal d’accés, i un túnel passant per a canalitzar el tràfic ferroviari, que s’espera que comence en 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 13 =

bombers
bombers