25n
25N
25N

Grezzi promet el carril bici fins a Xirivella davant els "obstacles" en el pont d'entrada a València

Grezzi promet el carril bici fins a Xirivella davant els "obstacles" en el pont d'entrada a València
20/09/2019 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi (Compromís) – , s’ha compromés a treballar en el disseny d’actuacions per a implantar la connexió ciclista fins a Xirivella enfront dels “obstacles” en el pont d’entrada a la capital. “El carril bici fins al final de l’avinguda del Cid es farà”, ha garantit.

Fins llavors, la “prioritat” de l’Ajuntament de València és licitar l’obra del carril bici de l’avinguda del Cid en el tram Tres Creus-Plaça d’Espanya, alguna cosa que Grezzi ha avançat que es produirà en els pròxims mesos, detalla la coalició en un comunicat.

Respecte a aquesta actuació, el responsable de Mobilitat ha lamentat l’acumulació de “molts endarreriments per problemes amb la constructora inicial, que exigia el pagament d’un sobrecost inadmissible per l’Ajuntament, i que va comportar la judicialització de la intervenció amb l’endarreriment consegüent”.

Per part de Xirivella, el també regidor de Compromís Ricard Barberà li ha traslladat la necessitat d'”una connexió segura, intuïtiva i directa per als ciclistes que accedeixen a la ciutat de València des de Xirivella, Alaquàs o Aldaia”. Un objectiu que “ara com ara, presenta també un obstacle important en el pont d’entrada a València”.

Grezzi ha defensat que una solució intermèdia, mentre arriba la definitiva en forma de carril bici fins al final de l’avinguda del Cid, exigiria habilitar la via de servei d’entrada a València com ciclocarrer i definir el retorn –per l’interior del barri de la Llum— fins a arribar a la passarel·la i pont d’accés d’A3 a València.

Dins de València, el punt “més complicat” actualment està a l’altura de l’Hospital General, per la necessitat de travessar un jardí. Per part seua, l’Ajuntament de Xirivella hauria de “senyalitzar adequadament” l’itinerari per l’interior del barri de la Llum.

UNIFICAR TARIFES

Els regidors de València i Xirivella han coincidit que “la bicicleta és un element més de la mobilitat sostenible a sumar a un transport públic de qualitat necessitat de mesures urgents”. Per això, a més de finalitzar la licitació de la línia d’autobusos Xirivella-Alaquàs-Aldaia (CV-106), consideren que la unificació tarifària del transport públic amb la resta de l’àrea metropolitana que ja compta amb metro “no pot esperar més”.

Per a l’edil de Xirivella, “l’infrafinançament de l’Estat és una burla als valencians, amb conseqüències desastroses per a Xirivella com aquesta”. “Espere que Compromís siga determinant a Madrid, perquè és clar que ni PSOE ni PP donaran solució”, ha reivindicat.

“Acabar el carril bici de l’avinguda del Cid és molt important, però el pont sobre el nou llit del riu Túria i la V-30 continua sent un punt negre”, ha recordat per la densitat de trànsit actual de vianants i ciclistes en el pont d’entrada de la A-3 a València”.

Davant aquesta situació, Compromís veu necessari que el Ministeri de Foment projecte i construïsca un nou itinerari segregat per a vianants i ciclistes que connecte els pobles amb la ciutat de València “de manera segura i accessible”. “Treballant per una solució realista i del XXI en el nus A3-V30”, ha defensat el representant de Xirivella.

Com a mesura “provisional i urgent”, el Ministeri de Foment hauria d'”elevar les baranes del pont per a augmentar la seguretat dels ciclistes i dissuadir possibles intents de suïcides”, com des de l’Alcaldia de Xirivella va reclamar la coalició durant la passada legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =