Grezzi diu que li agradaria saber per què l'acomiadada d'EMT no li va cridar en rebre correus al seu nom

Guardar

WhatsApp Image 2019-11-27 at 13.30.45
WhatsApp Image 2019-11-27 at 13.30.45

El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i regidor de Mobilitat Sostenible a la ciutat, Giuseppe Grezzi, ha afirmat aquest dimecres que li agradaria saber per què la treballadora acomiadada d'aquesta companyia pública després de detectar-se el frau de 4 milions d'euros en les seues arques --fins a aqueix moment responsable d'Administració-- no li va cridar en rebre correus electrònics al seu nom entre els quals li van remetre els qui van dur a terme l'estafa.

"Per què no m'ha cridat. Per què no ho ha fet. M'agradaria que contestara per què accepta que tercers facen uns acords amb ella en el meu nom. M'agradaria que ho explicara", ha assenyalat Grezzi, que ha indicat que cree que això és alguna cosa que "l'ha preguntat el jutge" en la causa que hi ha oberta per a investigar aquest frau en un jutjat d'instrucció de València.

Així mateix, l'edil (Compromís) ha apuntat que li haguera agradat que l'extreballadora haguera acudit a la comissió de treball que investiga el frau en l'EMT "per a explicar-lo".

El president d'aquesta companyia s'ha pronunciat d'aquesta manera durant el recés dut a terme en la sessió que aquesta comissió ha celebrat aquest dimecres, després de la compareixença de la responsable del departament de Finances de l'entitat i preguntat per si era "difícil" que l'extreballadora li haguera anomenat per a comentar-li --mentre s'estava produint el frau-- que estava rebent correus al seu nom.

"Això s'ha de preguntar a la treballadora. Per què no m'ha cridat", ha respost Giuseppe Grezzi, que no ha estat present en la declaració de la responsable de Finances de l'EMT sent "fidel al compromís adquirit" d'absentar-se quan compareguen en la comissió de treball emprats de la companyia o gent amb alguna mena de relació amb ella.

No obstant això, durant el recés ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat de les conselleres de Compromís en l'empresa, l'edil Lucía Beamud i l'assessora Pilar Soriano.

Grezzi ha manifestat que també es pregunta si la forma de conducta de l'extreballadora davant els correus electrònics que li enviaven els estafadors "era una cosa que abans de 2015 es feia", en al·lusió a l'etapa de govern del PP.

"Em pregunte si això es feia abans i si ella ha acceptat una cosa que abans era normal i que es pensava que era normal en aquesta etapa. M'agradaria saber si rebia ordres per correu electrònic, sense parlar --amb el regidor--, per a fer aquestes operacions abans de 2015 dins de l'empresa que ara mateix estan prohibides", ha exposat.

El president de l'EMT ha recordat que la companyia ha encarregat una auditoria per a "esbrinar", "anar factura per factura" i "veure què ha passat des de 2003" i ha assegurat que s'informarà de l'inici d'aquesta actuació i "també dels resultats" que s'obtinguen d'ella.

D'altra banda, respecte a les crítiques fetes pels grups de l'oposició municipal després de la compareixença de la responsable de Finances quant a "falta de personal" en el departament d'Administració de l'EMT i "descontrol" quan es va produir el frau a la fi de l'estiu, Grezzi ha declarat que "ací no estem parlant d'una treballadora qualsevol", en al·lusió al comiat.

"Era l'encarregada de controlar, era la cap d'administració. Si no es pot confiar en la cap d'Administració que porta trenta anys en qui podem confiar perquè tinga aquestes responsabilitats", ha plantejat el president de l'EMT.

"CAPACITAT I PROFESSIONALITAT"

Després d'això, ha apuntat que "diu molt de l'empresa el fet que en una nova etapa de gestió, després de 24 anys --d'un mandat municipal anterior-- s'haja mantingut a la gent que portava molt de temps i que tenia fins al moment una capacitat i una professionalitat contrastada".

Així mateix, ha assenyalat que la directora de Finances no tenia accés als comptes de l'empresa. "Dins de l'organigrama no. L'organigrama és clar. Una cosa és la comptabilitat, controlar les factures, i una altra la tresoreria, quants diners tens en el compte. Això ho fan altres persones que no era aquesta. Segons l'organigrama hi ha una sèrie de funcions que estan ben definides i que tenen diferents treballadors. Estava molt clar", ha comentat.

Igualment, ha negat que de la compareixença de la directora de Finances s'haja després que les claus es canviaven entre treballadors en períodes com els vacacionals. "No, no es desprén això. Si algun ho ha fet ha d'explicar Mai ho han fet ni la cap financera ni el gerent", ha agregat.

UN SISTEMA QUE NO EXISTIA

Grezzi ha reiterat que va ser el seu equip el que va introduir quan en 2015 va arribar a la Direcció de l'EMT un "procediment de signatura electrònica mancomunada" per a realitzar pagaments i ha apuntat que la norma era que la cap d'Administració ho preparava tot perquè signaren superiors. "És un sistema que vam posar nosaltres i que abans no existia. Si s'haguera seguit aqueix procediment no s'haguera produït l'estafa", ha dit.

"Mai es podria haver fet el que s'ha fet. El jutge està investigant aquesta qüestió, mirant a veure qui té les responsabilitats. D'una banda, la treballadora i, per un altre, el banc", ha afirmat. "Hi ha documents signats amb el banc que indiquen que no es poden fer transferències a tercers fóra de l'empresa amb un pdf. Hauran d'explicar tots quins ha passat", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats