25n
Orgull
Orgull

Grezzi demana una reunió de la ATM per a coordinar el transport nocturn i conéixer detalls de l'anunci de Puig

Grezzi demana una reunió de la ATM per a coordinar el transport nocturn i conéixer detalls de l'anunci de Puig
12/09/2018 -

El regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha demanat aquest dimecres una reunió de l’Autoritat de Transport Metropolitana (ATM) de València per a “coordinar” els serveis de transport nocturn en la capital valenciana i les poblacions de la seua al voltant i per a conéixer “els detalls” de l’anunci realitzat aquest dimarts pel president del Consell, Ximo Puig, sobre aquest tema.

Grezzi s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa de presentació del programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2018, preguntat per l’anunci de Puig de mantenir els serveis de Metrovalencia a les nits els caps de setmana i els festius a partir de final d’any i de reprendre les obres de la línia T2 (ara L10).

“Estàvem esperant-ho des de fa tres anys i ens alegra. En l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ja dupliquem freqüències del 50 per cent de les línies els caps de setmana i estan donant molt bons resultats, ja que hem incrementat molt els viatgers. Estem contents que també el metre se sumeix a açò”, ha respost l’edil.

El titular de Mobilitat Sostenible a València ha agregat que cal veure “com es plasma” l’anunci del president de la Generalitat, al mateix temps que ha manifestat que espera que “es puga estendre una mica més” l’horari de servei nocturn, previst de moment “fins a les 2.30 hores”, per a atendre la demanda.

“Esperem que es puga estendre una mica més perquè sabem que el cap de setmana hi ha molta activitat, sobretot, amb gent que va a sopar o que acudeix a la ciutat des de l’àrea metropolitana”, ha dit Grezzi, que ha apuntat que “l’important” és que aqueixa ampliació d’horari “es faça bé”.

Després d’açò, preguntat per si l’engegada del servei nocturn de Metrovalencia podria comportar canvis en alguna de les línies d’autobusos de l’EMT, el responsable municipal ha indicat que “açò s’ha d’estudiar” i ha ressaltat que ara com ara solament es coneix “l’anunci” de Puig.

Guiseppe Grezzi ha ressaltat la seua voluntat que “es reunisca l’Autoritat de Transports Metropolitana per a coordinar tot açò” i “poder veure tots els detalls”. “Va ser un anunci ahir i encara no tenim detalls”, ha declarat.

En aquest sentit, ha exposat la conveniència de convocar una reunió de l’ATM per ser l’entitat que “gestiona ara la coordinació, la integració i la programació de tots els serveis que es donen en l’àrea metropolitana” i ha descartat que es funcione “a força d’anuncis”.

“SERVEI DE QUALITAT”

“Volem veure com es fa, amb quins recursos econòmics, si és suficient l’aportació que faça la Generalitat o si posaran més aportació perquè siga un servei de qualitat i no que dure solament uns caps de setmana. Podríem estudiar tot açò dins de les comissions de treball que ja existeixen en l’Autoritat de Transport Metropolitana”, ha insistit el regidor.

Preguntat per si l’ampliació de serveis nocturns hauria de comportar també major servei de Metrobús durant les nits, Grezzi ha assenyalat que “encara no està el mapa de concessions”, a més d’indicar que espera que “s’accelere” i que “a partir es veurà com es plasma”. “Tenim un mapa de concessions desfasades i s’ha de posar al dia”, ha dit.

No obstant això, ha estimat “molt interessant” poder comptar amb servei d’autobús metropolità en les poblacions a les quals no arriba Metrovalencia perquè “evitaria que molta més gent arribara a València des de l’àrea metropolitana amb cotxe” i “ajudaria al fet que hi haguera més seguretat viària”. “Tot el que siga transport col·lectiu és positiu”, ha declarat.

ACTUALITZAR ESTUDIS DE DEMANDA

D’altra banda, respecte a la decisió de reprendre les obres de la línia T2, actual L10, Grezzi ha assenyalat que “s’ha treballat també des de l’Ajuntament” perquè s’havia de “determinar les zones de capçalera on es podrien deixar els trens”. Ha valorat aquest anunci i ha considerat que s’haurien d'”actualitzar els estudis de demanda que hi ha” fets.

El titular de Mobilitat Sostenible ha estimat, així mateix, “prioritari” escometre “la connexió amb el barri de Natzaret”. “És molt important. És alguna cosa que ja amb el PP es va prometre als veïns però es va dedicar els diners a moltes altres coses i no a les necessitats de la ciutadania. Ara en el Govern del Botànic i en el de la Nau gestionem els recursos millor i tenim la voluntat de millorar aqueixes infraestructures”, ha plantejat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =