25n
25N
25N

Grezzi diu que l'eixida del gerent d'EMT "no està sobre la taula"

Grezzi diu que l'eixida del gerent d'EMT "no està sobre la taula"
28/09/2020 -

El president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Giuseppe Grezzi, ha afirmat aquest dilluns que l’eixida del gerent d’aquesta entitat, Josep Enric García, a conseqüència del frau de 4 milions d’euros detectat l’any passat en la companyia “no està sobre la taula” i ha defensat el “meravellós treball” desenvolupat per aquest directiu. “Només tinc bones paraules per al gerent”, ha assenyalat Grezzi, que ha estés aquest reconeixement al seu equip.

Així mateix, el també regidor de Mobilitat Sostenible ha emmarcat en “un tema laboral” la possible readmissió de l’excap d’Administració de l’EMT acomiadada després de conéixer-se l’estafa en aquesta entitat. L’edil ha declinat pronunciar-se sobre aquest tema i ha dit que “això ho dirà el desenvolupament de les converses” entre “els advocats laborals de l’EMT i els de l’extreballadora”.

Giuseppe Grezzi s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a donar a conéixer el balanç de l’activitat de platges, delegació que també dirigeix, en resposta a les preguntes que se li han formulat sobre el frau detectat en la companyia pública d’autobusos i sobre si hi ha novetats sobre aquest tema un any després d’haver-se produït.

“Hem tingut algunes novetats judicials importants”, ha manifestat l’edil en al·lusió a la condemna a dues empreses i dues persones a Hong Kong relacionada amb l’estafa que “diu que han de retornar els diners”. “Això és important”, ha agregat.

Al seu torn, ha indicat que “també hi ha novetats “sobre el paper de l’empresa financera –a través de la qual es van fer les transferències de l’estafa (CaixaBank)– i el comiat” de l’EMT, “i sobre el d’una altra entitat financera –en referència a Bankia– que no va voler participar en el frau i fer activitats financeres que no estaven en el protocol”. “Això ja són fets interessants. Hi havia sistemes que alguns van saltar”, ha apuntat.

Preguntat per les conclusions de la comissió d’investigació oberta en l’EMT a partir de l’estafa, el president de l’entitat ha asseverat que de moment no hi ha novetats i que “quan es tinguen, s’informarà del tema”. Ha afegit que la presidenta d’eixe òrgan, l’edil i consellera socialista Elisa Valía, “està treballat en el tema”.

Valía va avançar divendres passat que espera poder presentar les conclusions “en breu” i va explicar que s’ha posat en contacte amb tots els grups municipals per a perfilar l’esborrany i poder aconseguir el major consens possible.

“EN UN MATEIX GOVERN”

Respecte a si hi ha hagut contactes entre els consellers de Compromís i del PSPV, els dos socis del govern local, per a abordar eixes conclusions, Giuseppe Grezzi ha assegurat que treballen “en un mateix govern” i que, per tant, mantenen “sempre contactes en aquest tema o en uns altres”. Després d’això, ha insistit que l’esborrany de conclusions, “que s’ha encarregat a la presidenta -de la comissió d’investigació”, es plantejarà quan es tinga.

Així mateix, preguntat per si s’ha traçat alguna línia de treball per a eixes conclusions, Grezzi ha reiterat que s’està “esperant l’esborrany”. “Quan ho tinguem, ens asseurem, ho analitzarem i esperarem que es convoque la comissió i llavors debatrem el tema”, ha afegit.

En aquest punt, ha assenyalat, sobre la possibilitat que el gerent isca de l’EMT, que “això no està sobre la taula”. “El gerent ha fet un meravellós treball, excepcional en tots aquests anys. Les dades ho demostren. Són dades d’organismes independents. L’empresa estava en fallida en 2012 i en xifres baixíssimes de passatgers i cinc anys després és l’empresa la millor valorada entre tots els serveis públics de l’Ajuntament. Això no ho diem nosaltres. Són dades independents que demostren la bona gestió que ha fet el gerent. Diria que excel·lent”, ha argumentat el regidor.

El president de l’EMT ha ressaltat que s’ha produït un “increment del 10 per cent de passatgers”, que es compta amb “la major plantilla de la història”, que s’han dut a terme més de 3000 nous contractes de treballadors i que s’han incorporat nous autobusos i la “millor tecnologia”. “Es nota l’alegria amb la qual creix l’EMT. Per això és el servei millor valorat a València. Només tinc bones paraules per al gerent”, ha exposat.

“AL MÉS PROMPTE POSSIBLE”

D’altra banda, sobre la investigació judicial oberta en aquesta ciutat a partir de l’estafa, Grezzi ha demanat que “concloga al més prompte possible”. Ha indicat que per les informacions que s’han publicat se sap que “el jutge té a les seues mans informació que determina coses” i ha desitjat que “s’avance en el tema”.

Quant a una possible readmissió de l’excap d’Administració de l’EMT acomiadada ha declarat que “això és una cosa d’advocats de l’EMT” i “un tema laboral”. “Ací no entre. Això ho dirà el desenvolupament de les converses dels advocats laborals d’EMT i de l’extreballadora. És un tema laboral”, ha repetit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

bombers