25n
25N
25N

Grezzi diu que prioritzar el transport públic per Colón estava en el Pla de Mobilitat del PP de 2013

Grezzi diu que prioritzar el transport públic per Colón estava en el Pla de Mobilitat del PP de 2013
04/05/2020 -

El president de l’Empresa Municipal de Transports i regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, ha afirmat aquest dilluns a la priorització del transport públic pel carrer Colón s’incloïa en el Pla de Mobilitat que va aprovar el PP en 2013, encara que ha assegurat que llavors els ‘populars’ no van tindre “coratge” per a aplicar-ho però el govern del Rialto sí perquè “estem pensant en la València del segle XXI”.

Grezzi ha acompanyat aquest dilluns a l’alcalde, Joan Ribó, i als vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, a visitar les obres de conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament, que han arrancat en aquesta mateixa jornada amb el tancament al trànsit rodat i després dels treballs per a ampliar els carrils bus al carrer Colón. Les obres en la plaça han tret a la llum el paviment pel tramvia en el centre de la ciutat.

Sobre les obres en Colón, el PP a l’Ajuntament ha criticat que el Govern de Ribó, “amb les presses” per acabar-les per a fer-ho abans de la fi de l’estat d’alarma, deixarà “incompleta” aqueixa actuació, ja que no disposa de l’autorització de la Generalitat Valenciana per a escometre la nova ordenació de l’encreuament entre el carrer Colón i la Porta de la Mar.

Sobre aquest tema, Grezzi ha subratllat que la “priorització del transport públic per Colón estava en el Pla de Mobilitat que va aprovar el PP” en 2013 i ha defensat que estan aplicant “aqueix pla que estava bé i tenia visió” però que els ‘populars’ “no van tindre el coratge d’aplicar”.

“Nosaltres, com tenim visió, estem pensant en la València del segle XXI i l’estem aplicant”. A més, ha afegit que també està inclòs en el Pla Especial de Ciutat Vella la priorització del transport públic i la reducció del trànsit motoritzat privat”, per la qual cosa el projecte “s’emmarca perfectament en aqueixos plans”.

En aquesta línia, Grezzi ha subratllat que l’Ajuntament de València “té totes les competències per a duplicar carrils d’autobusos, per a canviar línies… El que sí que era necessari era l’autorització de la Comissió de Patrimoni per a les obres de la Plaça de l’Ajuntament, i la tenim”, ha concretat.

Sobre la remodelació de les línies de l’EMT, que ha criticat l’oposició en el consistori, Giuseppe Grezzi també ha informat de la posada en marxa de la nova xarxa d’autobús, que ha començat a funcionar
“amb total normalitat”.

Segons ha defensat, “els nous itineraris permetran millorar la velocitat, regularitat i freqüència de totes les seues línies. A més, els autobusos municipals ja han estrenat el nou doble carril segregat d’ús exclusiu per al transport públic (EMT i taxis)”. Així, la reordenació de la circulació al carrer
Colón funciona “ja amb plena normalitat”.

Mentre duren les actuacions en la plaça de l’Ajuntament, EMT ha adaptat de manera provisional el recorregut de les línies C1, 6, 8, 10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70, 71 i 81. Aquest dispositiu provisional s’ha posat en marxa a primera hora de hui per a minimitzar l’impacte de les obres en el funcionament del servei de transport públic.

La menor afecció també té a veure amb la coincidència amb què s’han començat les obres amb la disminució del trànsit rodat de vehicles privats, a causa de l’estat d’alarma. Amb tot, s’han instal·lat quatre punts informatius a la ciutat (Tetuan, Porta de la Mar, Xàtiva i plaça de l’Ajuntament) per a resoldre possibles dubtes a les persones usuàries sobre els canvis en la xarxa.

També s’està informant a través de les xarxes socials, l’AppValència i el canal EMTV, on es difon informació singularitzada línia per línia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 2 =