25n
25N
25N

Grezzi demana serveis mínims del 85% per a evitar aglomeracions a l'EMT

El regidor ha fet una crida a la responsabilitat i ha mostrat la seua preocupació per les aglomeracions que es poden produir durant les aturades

Grezzi demana serveis mínims del 85% per a evitar aglomeracions a l'EMT

Les aturades de l’Empresa Municipal de Transports de València, iniciades a mitjan setembre, seguiran després de finalitzar sense acord les negociacions entre treballadors i empresa. El regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de València i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, s’ha referit a les aturades convocades pel Comité d’Empresa de l’EMT, que també afecten el dia 31 d’octubre, i ha anunciat que s’ha presentat un escrit davant la Conselleria de Treball en el qual se sol·licita “la revisió dels servicis mínims del 60%” i es demana que “es tinga en compte el context de crisi sanitària actual” i s’incrementen fins a arribar al 85%. Grezzi ha fet una crida a la responsabilitat, i ha mostrat la seua preocupació per les aglomeracions que es poden produir durant les aturades, per la qual cosa ha proposat que els servicis mínims siguen augmenten “per a evitar problemes d’ocupació en autobusos i parades durant la pandèmia”.

Grezzi demana que “es tinga en compte el context de crisi sanitària actual”

Les converses iniciades entre la direcció de l’EMT i els sindicats per a posar fi a la vaga segueixen sense arribar a cap enteniment, pel que els propers aturs segueixen previstos i poden acabar afectant el cap de setmana de Tot Sants.

Segons Grezzi, les organitzacions sindicals han rebutjat suspendre cautelarment les aturades malgrat aportar les 50 mesures que reclamaven com a condició per a finalitzar la vaga. L’edil ha lamentat que “el comité unilateralment no va aplicar el que s’havia compromés a fer. Seguim oberts a treballar en eixa petició, que va ser la seua petició”.

Un mes de vaga

Les mobilitzacions per part de l’EMT es van iniciar ara fa un mes, el 15 de setembre, una vaga que ve motivada per la ratificació del preacord de conveni que va ser signat el passat 13 de març pel Consell d’Administració de l’EMT, per l’incompliment de l’acord del 21 d’agost per l’externalització de treballs de l’àrea tècnica, així com l’impagament de la prima d’absentisme.

Els milers d’usuaris que cada dia utilitzen aquest servei de transport estan sent els principals damnificats per uns aturs convocats pels treballadors davant la falta d’acord amb la direcció de l’entitat per a aprovar i portar a efecte la totalitat el nou conveni laboral acordat el mes de març passat. L’aplicació d’aquest conveni inclou un increment salarial del 2% per a 2020, com ja s’ha aplicat a la resta de funcionaris, i una pujada de tots els elements de l’estructura salarial en 2021 i 2022 al màxim que permet el Govern central. Aquest és un dels principals motius pels quals la direcció de l’empresa ha ajornat l’aplicació del nou conveni, tenint en compte la delicada situació econòmica que travessa a conseqüència de la crisi sanitària.

Durant les negociacions es va acceptar assumir l’increment salarial del 2% durant aquest any i es va oferir pactar un nou calendari per a implementar la resta de mesures recollides en el conveni que suposassen un augment de la despesa, un oferiment que va ser insuficient per als sindicats.

D’altra banda, els treballadors també es mobilitzen per l’eliminació dels vàters provisionals i per a exigir un manteniment i neteja adequada, reivindicant una major protecció davant la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − huit =