25n
25N
25N

Grezzi aposta per consolidar els límits per a fumar a la platja amb la finalitat de convertir-los en prohibició

Grezzi aposta per consolidar els límits per a fumar a la platja amb la finalitat de convertir-los en prohibició
18/08/2020 -

El regidor de Platges a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha apostat aquest dimarts per avançar en les limitacions establides per a fumar a les platges dins de les mesures decretades amb la finalitat d’evitar contagis de la Covid-19 i l’expansió de la pandèmia per a consolidar-les i poder arribar a una prohibició total que evite el consum de tabac en aquests entorns.

Grezzi ha comentat, en declaracions a Europa Press, que abans de l’actual crisi sanitària “ja s’estava treballant en eixe sentit amb la Conselleria de Sanitat” i amb “un protocol ja impulsat” en favor de les “platges sense fum”.

“En eixe cas ja hi havia recomanacions de salut des de l’any passat i ja s’havia iniciat el debat” sobre aquesta qüestió “a les platges de la Comunitat Valenciana, com s’ha fet ja en altres llocs –d’Espanya– com per exemple la Corunya”, ha exposat.

Així, l’edil ha ressaltat que s’estava treballant amb l’administració autonòmica “en aquest sentit, establint un programa d’educació i cartelleria”. Ha apuntat que ja s’havia presentat aquesta iniciativa per part d'”altres ajuntaments com Dénia (Alacant) o Gandia (València) i ha afirmat que ja es compta amb algunes platges sense fum.

“Com a recomanació ja s’està treballant i impulsant declarar platges sense fum”, ha insistit, alhora que ha valorat que les mesures decretades en aquests espais per a reduir els contagis de la Covid-19 “avancen en eixa direcció”. “Nosaltres estem encantats”, ha manifestat respecte a eixes limitacions decretades per la Conselleria de Sanitat davant l’expansió de la pandèmia.

Giuseppe Grezzi ha valorat que en aquest context s’exigisca una distància determinada entre els usuaris de les platges per a poder fumar i ha confiat que aquestes propostes puguen avançar cap a la prohibició de fumar en aquests entorns.

La resolució emesa per la Conselleria de Sanitat per a establir eixos límits, que entren en vigor aquest dimarts i es mantindran durant els pròxims 21 dies naturals, es recullen en l’apartat d’aquest document dedicat a les mesures addicionals de consum de tabac i assimilats.

Aquestes pautes indiquen que “no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal, d’almenys, 2 metres”. Així mateix, la resolució detalla que “aquesta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics”.

RESIDUS A L’ARENA

A més de treballar per evitar el fum a les platges, Giuseppe Grezzi ha instat a eliminar amb la prohibició la generació de residus de tabac que es deposita a l’arena. “Tots els residus que es queden, les restes de tabac i els filtres –dels cigars– són molt contaminants”, ha subratllat, després del que ha justificat els passos per a evitar que es fume en la costa.

“Per això estem anant en eixa direcció” ha declarat el regidor, que ha indicat que caldrà veure “com evoluciona tot” i ha confiat que la “instrucció de la conselleria enfront de la malaltia –del coronavirus– es puga establir de manera permanent”.

El responsable municipal ha considerat que eixa seria “una bona mesura per a compaginar les dues cares, les molèsties a les platges” i la generació de residus, i la transmissió del virus” de la Covid-19. Igualment, ha recordat que a les platges s’han dut a terme campanyes, amb el repartiment de recipients i bosses per a depositar les restes del tabac, per a evitar eixe tipus de deixalles.

“A l’OBLIGACIÓ PERMANENT”

“Ens sembla perfecte avançar en eixa direcció i veure si es pot consolidar per a passar de la recomanació a l’obligació permanent” de no fumar en espais oberts com les platges, el carrer o les terrasses. “Aposte per avançar en eixe sentit. És necessari un consens general, recomanacions sanitàries i prendre consciència de l’impacte que té”, ha agregat.

El també president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha recordat que a la ciutat va entrar en vigor la passada tardor la prohibició de fumar a les marquesines d’aquests autobusos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 7 =