25n
25N
25N

Grezzi demana al Govern "accions concretes" en favor de l'ús i del foment de la bicicleta com a mitjà de transport

Grezzi demana al Govern "accions concretes" en favor de l'ús i del foment de la bicicleta com a mitjà de transport
28/04/2020 -

El regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha demanat al Govern central que “passe de les declaracions als fets” i pose en marxa “accions concretes” en favor de l’ús i del foment de la bicicleta com a mitjà de transport.

Així mateix, amb aquest objectiu ha reclamat recursos econòmics i una actualització de la legislació vigent en matèria de circulació. Grezzi ha considerat, en declaracions a Europa Press, que en l’actual situació de crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19 la bicicleta és un mitjà de transport “més que adequat” per a garantir la distància social que es requereix.

Igualment, ha insistit en la seua aposta per la bicicleta com a element de mobilitat a les ciutats. “És molt bo per a la ciutat i treballem per això”, ha apuntat respecte a la capital valenciana, alhora que ha ressaltat les mesures adoptades amb la finalitat de “preparar la ciutat per a la circulació amb bicicleta o patinet”.

El titular de Mobilitat Sostenible ha assegurat que València està “preparada per a això” i ha afirmat que tant des d’aquesta ciutat com des d’unes altres es demana a l’administració central “que més que declaracions” en favor d’aquest mitjà de transport aprove i desenvolupe “accions concretes”.

“Volem que passe de les declaracions als fets”, ha insistit, al mateix temps que ha manifestat que espera que la “voluntat expressada” pel Govern central en favor d’aquesta mena de mobilitat, especialment en un context de crisi sanitària com l’actual, “siga certa” i es puga “verificar”.

Giuseppe Grezzi ha considerat necessari, entre altres iniciatives, impulsar una “nova llei de Trànsit o crida de Circulació” i ha apuntat referent a això que en aquesta matèria hi ha “ordenances municipals que van per sobre de la llei” actual. Igualment, ha reclamat el “reglament general de circulació i ha defensat el “Pla Estratègic de la Bicicleta” que es treballa “amb la Direcció General de Trànsit”.

El responsable municipal ha manifestat que les mesures “legislatives” han d’anar acompanyades d'”inversions econòmiques”. “Les ciutats necessiten recursos econòmics per a desenvolupar accions i fomentar l’ús de la bicicleta”, ha dit.

Després d’això, Grezzi ha defensat que “en tots els trens es puguen emportar bicicletes en condicions” i ha insistit a continuació en la conveniència que l’Executiu central “vaja més enllà de les declaracions” i duga a terme “coses concretes”.

REACTIVAR VALENBISI

D’altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat l’acord aconseguit aquest dilluns per “unanimitat” en la Comissió de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València “per a treballar amb la finalitat de reactivar” el servei de Valenbisi en l’actual estat d’alarma davant la Covid-19.

Grezzi ha explicat que s’ha traslladat aquesta idea ja al Cecopal (Centre de Coordinació Operativa Municipal) per a fer-la possible tenint en compte “els protocols sanitaris” decretats davant la pandèmia del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =