25n
25N
25N

Generalitat parlarà amb Foment aquest mes sobre la transferència de Rodalia però no l'acceptarà si no comporta recursos

Generalitat parlarà amb Foment aquest mes sobre la transferència de Rodalia però no l'acceptarà si no comporta recursos
05/02/2020 -

La Generalitat Valenciana mantindrà el pròxim dia 14 una reunió amb responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, així com d’Adif i Renfe, per a tractar la situació del servei de Rodalia en la Comunitat Valenciana i en ella exigirà que es comence a parlar de la transferència, encara que el ‘president’ Ximo Puig ha advertit: “Mai acceptarem la transferència si no ve acompanyada de recursos suficients, per si mateixa no solucionarà res”.

Així s’ha pronunciat Puig en la sessió de control en Les Corts davant la pregunta del portaveu de Compromís, Fran Ferri, sobre les gestions realitzades per a la transferència d’aqueixa competència “després d’una nova setmana de caos, retards i cancel·lacions”.

El síndic, que ha començat la seua intervenció col·locant en el faristol un triangle invertit rosa, amb el qual s’identificava al col·lectiu LGTBI en l’Holocaust per a condemnar-lo i denunciar als qui hui el neguen, ha advertit que el servei de Rodalia està suposant “un problema i una preocupació per a moltíssimes persones”.

S’ha referit a les persones que arriben tard al treball, a les quals veuen més difícil conciliar perquè han d’eixir abans de casa per si hi ha cancel·lació de trens o als alumnes que no arriben als exàmens. En 2019, ha dit, es van cancel·lar més de 7.000 trens en la Comunitat, una mitjana de 21 al dia i això fa que “la gent acabe agafant el cotxe”.

“Si volem lluitar contra l’emergència climàtica, un servei de Rodalia digne és imprescindible”, ha dit, defensant la transferència de les competències: “Si no saben gestionar un servei, el gestionem nosaltres”.

Sobre aquest tema, Puig ha admés que és un “problema fonamental” que cal abordar perquè el servei que es presta “està lluny de les necessitats de la Comunitat Valenciana” i en els últims anys s’ha apostat per una alta velocitat, que “és necessària”, però “en detriment del servei de Rodalia, que s’ha anat descapitalitzant de material físic i de personal”.

“VE MOLT DES DE LLUNY”

“És una situació que ve molt des de lluny”, ha dit el president, que ha remarcat que els pressupostos fallits contemplaven 300 milions per a Rodalia després d’un període 2011-16 amb inversions “ínfimes”.

En tot cas, ha avançat que en els pròxims dies s’establirà una conversa permanent amb Foment per a canviar la situació i ha agregat que “és absolutament urgent que en aqueix mapa de federalització s’atenga la capacitat de gestió de la Rodalia per la Generalitat”, que ha d’anar acompanyada dels recursos necessaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 12 =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus