25n
Orgull
Orgull

Greenpeace presenta la campanya 'Millor sense plàstics'

Greenpeace presenta la campanya 'Millor sense plàstics'
19/04/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit hui a la presentació de la campanya de l’ONG Greenpeace “Millor sense plàstics”, que dóna suport i reforça la lluita de la ciutat i de la Comunitat Valenciana contra la contaminació de l’entorn natural, especialment dels mars, per envasos de plàstic. La plaça de l’Ajuntament ha sigut l’escenari de presentació d’aquesta iniciativa de sensibilització ciutadana.

En l’entorn de vianants de la plaça s’ha instal·lat una ona gegant formada per envasos de plàstic, elaborada amb l’objectiu de donar visibilitat al problema que genera la presència de plàstics en mars i oceans, i demandar solucions a aquesta amenaça. Tal com ha subratllat el responsable de campanya de Greenpeace, Julio Barea, “València i la Comunitat Valenciana planten cara a l’abandó de residus plàstics que acaben en el mar i treballa activament en la implantació d’un sistema de devolució i retorn d’envasos, a pesar de la pressió que envasadors, distribuïdors i grans superfícies estan fent en contra”. L’acte ha comptat amb la presència, a més de l’alcalde Ribó, del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, del regidor de Conservació del Medi Natural, Sergi Campillo, de la regidora Maria Àngels Ramon-Llin, i del responsable de campanya de Greenpeace, Julio Barea.

L’alcalde Ribó ha destacat la importància de les accions de sensibilització a aquest respecte “ja que la presència de plàstics –ha afirmat- és un problema cada vegada més gran: coneixem abundant documentació sobre els problemes en els oceans, l’Atlàntic, el Pacífic… però tenim molts problemes també en el mar Mediterrani que són fàcilment visibles”, ha alertat.

Per això, l’alcalde ha reiterat el suport de l’Ajuntament a la iniciativa de retorn d’envasos que impulsa la Conselleria de Medi Ambient, com un sistema “eficaç i efectiu” en la reducció dels envasos abandonats. De fet, tal com ha destacat Julio Barea, “si els residus plàstics no són correctament gestionats, passen a contaminar el medi terrestre i molts arriben als nostres oceans”. Com a resultat d’aquest ús desmesurat, ha afegit, 8 milions de tones de plàstics s’aboquen al mar cada any, unes 800 vegades el pes de la Torre Eiffel.

Les alternatives que s’apunten des de l’Ajuntament, i també des de l’ONG Greenpeace depenguen de reduir l’ús de plàstics i optar per productes a granel, utilitzar bosses de tela i evitar els utensilis d’un sol ús.

Durant tota la jornada, l’ona d’envasos de plàstic instal·lada per Greenpeace en la plaça de l’Ajuntament estarà present per tal que ciutadans i ciutadanes puguen acostar-s’hi, informar-se sobre la campanya, i prendre’s fotografies sobre una taula de surf davant de l'”ona” per a ampliar l’acció també en les xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + vint =