25n
25N
25N

El trànsit pesat deixarà de circular pel Grau de Gandia el 31 de gener

L’obertura de l’accés sud a port evitarà el pas de més de 100 camions diaris pel districte marítim

El trànsit pesat deixarà de circular pel Grau de Gandia el 31 de gener
17/01/2020 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, han informat hui que el pròxim 31 de gener serà la data de l’obertura al tràfic de l’últim tram de l’accés Sud al port després de finalitzar els treballs per construir la nova zona d’entrada i eixida de camions al recinte portuari. Això vol dir que el trànsit pesat deixarà de travessar el Grau de Gandia, complint així una reivindicació històrica de la ciutadania que permetrà millorar la qualitat de vida dels veïns i augmentar la seguretat dels vianants.

L’anunci ha estat realitzat durant la celebració del primer Consell Assessor del Port de Gandia de l’Autoritat Portuària de València. Sobre la mesura, Diana Morant ha declarat que “el 31 de gener a les 12 hores s’obrirà l’últim tram de l’accés Sud i suposarà un abans i un després per a la ciutat en general i per al Grau en particular, ja que seran més de 100 els camions diaris que deixaran de circular pel centre del Grau”. Els veïns, segons ha explicat l’alcaldessa, patien un impacte negatiu i “aquest tipus de trànsit no ens permetia donar-li una normalitat a la zona. Ara, per fi, podrem abordar temes de futur en el Grau com la incorporació de nous carrils bici, implantació de sistemes de mobilitat sostenibles o estudiar la peatonalització d’alguns carrers”.

Sobre el futur dels espais portuaris que deixaran de ser utilitzats per l’APV, l’alcaldessa ha explicat que “aspirem a convertir aquest espai en una zona permeable per al Grau i pretenem convertir el port en un lloc obert a la ciutadania”. “El que tenim clar és que el projecte que desenvolupem serà respectant l’essència del port i posant-lo en valor mitjançant l’adequació d’espais per a fer-los més amables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + quatre =