25n
Orgull
Orgull

Gran participació en la jornada sobre salut comunitària d'Alfafar

En l’esdeveniment “Ens cuiden els nostres pobles?” diferents especialistes i professionals del sector sanitari han abordat el model de salut comunitària davant més de 80 assistents

Gran participació en la jornada sobre salut comunitària d'Alfafar
02/04/2019 -

El Centre de Majors d’Alfafar ha acollit hui la celebració de la jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament “Ens cuiden els nostres pobles?” sobre el model de salut comunitària. Aquesta se centra en una intervenció comunitària en l’àmbit de la salut a través de la participació i el desenvolupament d’una xarxa de salut en l’àmbit local.

La jornada s’ha iniciat amb un acte d’inauguració que ha comptat amb la presència del regidor de Sanitat, Eduardo Grau, i el director general del Centre de Salut Pública d’Alzira, José Añó. Grau ha agraït l’assistència de tècnics, directors de salut i treballadors del sector públic de Sanitat en una jornada que té com a objectiu “la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit local per a millorar la qualitat de vida de la població”. En aquest mateix sentit, Añó ha defensat la rellevància d’incorporar la perspectiva de salut en totes les polítiques municipals, ja que l’acció local “té una repercussió fonamental en la salut”.

Després de l’acte d’inauguració, Silvia Escribà, tècnica i coordinadora de l’Estratègia de Salut de l’Ajuntament, i Amparo Ródenas, infermera de la Unitat de Promoció del Centre de Salut Pública d’Alzira, han presentat en les seues intervencions els resultats del diagnòstic de salut d’Alfafar sobre els quals s’elaborarà el Pla de Salut del municipi. A més, han introduït una síntesi dels primers passos en la implementació a Alfafar de l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

Després d’un esmorzar saludable, la segona part de la jornada ha estat dedicada a la presentació de diferents experiències locals entorn de la salut comunitària. Els més de 80 assistents han pogut conéixer de primera mà projectes com “Municipis en Saó” de l’ONG CERAI, “RADARS. Gent Gran” de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, “Mobilitat activa al treball i a l’escola” de la doctora Marian Sintes o la proposta de salut comunitària des de l’experiència associativa en la ponència del Kolectivo Parke.

Amb Ens cuiden els nostres pobles?, Alfafar dóna el tret d’eixida a la setena edició de la seua Fira de la Salut, que es presenta oficialment demà a partir de les 11.00 h. en el Saló de Plens de l’Ajuntament, i que comptarà un any més amb els tradicionals estands de promoció de la salut durant el cap de setmana en la Plaça de l’Ajuntament i també la carrera Run Cáncer a favor de l’AECC del pròxim diumenge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 8 =