25n
25N
25N

La Gran Entrada Cristiana i Mora de Torrent arriba després de la posada a punt amb trabucadas i parlaments

La Gran Entrada Cristiana i Mora de Torrent arriba després de la posada a punt amb trabucadas i parlaments
29/07/2019 -

Les festes de moros i cristians han seguit aquest cap de setmana on les trabucades i parlaments del divendres i diumenge a la vesprada van ser les grans protagonistes.

El bàndol moro, capitanejat per la capitana de Muladins, Encarna Puig i per l’alferes de Omeyes, Rebeca González, en el primer dia de trabucada i parlament van conquistar la Torre després d’una gran lluita acompanyats de totes les comparses mores.

En el segon dia de trabucada i parlament, els moros van veure com els cristians els arrabassava el que dos dies abans havien conquistat: la Torre. El bàndol cristià capitanejat pel capità d’Hospitalaris, Vicente Francés i per l’alferes de Na Violant, Sonia Guzmán amb l’ajuda de totes les filàs cristianes va poder reconquerir la Torre.

Enguany, el regidor de Festes, Pascual Martínez, ha tingut el privilegi de ser l’ambaixador hospitalari, per a ell “ha sigut un honor viure la festa des d’aquest paper aquests dos dies”.

Entrada Cristiana i Mora

Hui, a partir de les 20.00 hores, és el torn de la Gran Entrada Cristiana i Mora, que enguany estrena nou itinerari. En aquest acte participen més de 12.000 persones, entre festers, convidats i visitants, que no volen perdre’s l’espectacular desfilada, que inclou ‘boatos’ molt elaborats. La desfilada comença en Muntanya Sión, baixant pel carrer del “Convent” fins a arribar al col·legi de Trinitàries. No obstant això, enguany, quan la comitiva arribe a la plaça Major, farà la volta a la Torre i la vorejaran. L’acte comptarà amb dues zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 18 =