La Gran Entrada Mora i Cristiana de Torrent congrega a milers de persones

L’esdeveniment va ser protagonitzat per Enrique Vázquez i Laura Simó, capitans cristià i mora, respectivament

La Gran Entrada Mora i Cristiana de Torrent congrega a milers de persones

La Gran Entrada Mora i Cristiana s’ha consolidat com un dels més grans esdeveniments de Torrent, arribant a ser un referent i una data de gran importància dins del calendari festiu de la localitat malgrat ser la festivitat més nova que se celebra en el municipi.

‘La festa té el seu origen en la celebració de l’avanç de les tropes cristianes sobre les musulmanes durant la Reconquesta, i es porta celebrant en el municipi de Torrent des de l’any 1987. La Gran Entrada es compon de 24 filaes i comparses amb més de 1.000 participants i més de 10.000 espectadors en cada edició.’

L’acte es va dur a terme ahir, tenint lloc la desfilada de les filaes cristianes des de Montesión fins a Trinitats i tenint com a protagonistes a l’alferes cristià Javier Peris i al capità cristià Enrique Vázquez, el qual, visiblement emocionat i ple d’energia, va anar l’encarregat de tancar la primera part de la desfilada al costat de la seua filà, Forquers, rebent una enorme ovació per part de públic.

En l’epicentre de l’acte, les comparses mores van realitzar la seua desfilada, acompanyat per la seua espectacular vestimenta, en el qual l’alferes moro Eduardo Hidalgo va fer gala de la seua ostentació, creant gran expectació entre el públic. Després d’açò, la comparsa mora Buadin’ss, la més antiga de la ciutat, va donar pas a la capitana mora Laura Simó, qui va anar l’encarregada de tancar l’Entrada Mora i Cristiana d’aquesta edició.

Gràcies a la gran cobertura de l’esdeveniment, est va poder ser seguit a través de Facebook i del canal de YouTube de l’Ajuntament, retransmissió que va ser seguida des de diferents països del món. D’aquesta manera queda finalitzat un dels esdeveniments més colorits i rellevants de les Festes Patronals de Torrent, les quals finalitzaran hui de la mà de la Processó dels Sants Patrons Abdón i Senén, la qual tindrà lloc a les 20:30 de la vesprada i serà seguida d’un espectacle de focs artificials que tancaran definitivament les Festes Patronals de 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019