25n
25N
25N

La "gran quantitat d'investigats" retarda dos anys el cas de 'els papers de Bárcenas'

Esquerra Unida demanava que es mantinguera oberta la investigació

La "gran quantitat d'investigats" retarda dos anys el cas de 'els papers de Bárcenas'
07/06/2018 -

Dos anys més, fins al 28 d’agost de 2020. El jutge que instrueix la peça que investiga la ‘caixa B’ del Partit Popular o els anomenats ‘papers de Bárcenas, José de la Mata, va prorrogar ahir la instrucció per la “gran quantitat d’investigats”, entre els quals es troben tant persones físiques com persones jurídiques. A més, no es descarta que encara demane “abundant documentació”.

Era Esquerra Unida, qui exerceix l’acusació popular en el judici, la que inicialment demanava que es mantinguera la instrucció d’aquesta causa oberta. Es van sumar altres dues acusacions populars a aquesta petició i finalment, De la Mata ha accedit malgrat la negativa de la Fiscalia Anticorrupció, que no veia que es complira cap dels requisits necessaris.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, arribant a la comissió de les Corts Valencianes sobre Fira València | P. Plaza

L’acte del magistrat argumenta que l’Audiència Nacional, on s’està portant aquest cas, va ampliar el termini d’investigació de la causa principal del ‘cas Gürtel’ fins hui, termini que s’aplica també a la peça separada de la ‘caixa B’ del PP. Per això, era possible fixar un termini d’instrucció per a aquesta segona.

Una vintena de casos del PP pendents

Hi ha prop d’una vintena de causes pendents referents al Partit Popular que es troben pendents de judici o d’una sentència ferma. El cas Imelsa, el cas Taula, el cas Valmor, el cas de la Visita del Papa, el de la Fórmula 1, el cas Cooperació, el cas Ivam, Brugal, Emarsa, el cas del Palau dels Arts. En tots els casos el judici està a mig fer o fins i tot no hi ha data per a la seua celebració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 15 =

CCCC
torrent