25n
25N
25N

Els Premis Goya 2022 se celebraran a València com a homenatge a Luis García Berlanga

Sandra Gómez: “Tot el relacionat en la Gala dels Goya 2021 amb l’homenatge a Berlanga es realitzarà des de la capital del Túria, com a tret d’eixida per a la Gala dels Goya 2022 a València”

Els Premis Goya 2022 se celebraran a València com a homenatge a Luis García Berlanga
31/07/2020 -

Després de diversos intents, per fi València acollirà a la 36 edició dels Premis Goya 2022. Es celebrarà en el Palau de les Arts, coincidint amb la finalització de l’Any Berlanga amb el qual l’Acadèmia de Cinema ret homenatge en 2021 al director pel seu centenari. Berlanga és considerat un dels pares d’aquesta institució, ja que va ser reconegut president d’Honor de l’Acadèmia de Cine i un dels màxims referents de la cinematografia espanyola. Sandra Gómez, vicealcaldessa de València ha expressat que “la Gala dels Goya 2022 serà el fermall d’or a un any complet d’accions per a commemorar el 100 aniversari del naixement de Luis García Berlanga durant tot l’any 2021″.

Segons ha anunciat l’Acadèmia de Cinema en un comunicat, la capital del Túria serà “el lloc que acollirà la gran nit del cinema espanyol en 2022” i, a més, tindrà presència en la pròxima gala dels Goya, que se celebrarà en el Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga. Des d’aquest espai, es realitzarà una connexió en directe amb el Palau de les Arts de València, que inaugurarà aquest gran homenatge al cineasta valencià amb una actuació especial, que serà “un dels grans moments de la cerimònia”, afirmen.

La gala s’adaptarà a la nova situació, amb restriccions d’aforament i extremant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, i que presentaran i dirigiran Antonio Banderas i María Casado, detalla l’organisme cultural en un comunicat.

En aquests Goya “responsables i solidaris” –subratllen–, en els quals es posarà en valor l’art, el talent, la creativitat i la imaginació del món del cinema, es reivindicarà des del seu lloc de naixement la figura de Luis García Berlanga (València 1921-Madrid 2010), autor de títols icònics de la nostra història com a ‘Bienvenido Mr. Marshall’, ‘Plácido’ i ‘El verdugo’, i president d’Honor de l’Acadèmia de Cinema. És per això que, “l’Any de Berlanga 2021 estarà marcat per nombroses representacions, exposicions, filmoteques i qualsevol activitat que suposen un reconeixement per a un dels fills més il·lustres de València”, explica la vicealcaldessa.

Els premis Goya 2021 també tindran presència valenciana

L’homenatge s’estendrà a tot el 2021 i culminarà en l’edició 2022 dels guardons, que s’entregaran en la terra del reconegut director i guionista. Sandra Gómez ha destacat que “finalment hem decidit tant l’Acadèmia del Cinema Espanyol com l’Ajuntament de València que la millor manera de retre homenatge a un dels fills més il·lustres i més reconeguts a escala internacional que té la ciutat de València és celebrar començar l’any d’homenatge a Berlanga de 2021 apareixent en lloa Premis Goya 2021 i com a fermall final, celebrant els Premis Goya 2022 a la seua ciutat”.

Amb aquest anunci es confirma la participació de València en la 35 edició dels Premis Goya després que el passat 1 de juliol l’Acadèmia de Cinema anunciara que els guardons de 2021 s’entregaran el 27 de febrer en el Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga, espai en el qual es realitzaran connexions i intervencions des de diverses ciutats espanyoles, després que València intentara ser l’amfitriona d’aquesta celebració.

En aquell moment, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, va apuntar que la ciutat estava treballant en el seu contracte per a poder donar a conéixer els termes de la col·laboració en la gala. A més, recalcava que continuava optant a acollir la cerimònia com a seu única per a retre homenatge a Berlanga quan la situació sanitària ho permeta, alguna cosa que s’ha confirmat aquest divendres. “Luis García Berlanga va fundar l’Acadèmia del Cinema Espanyol, va ser president durant moltíssims anys i president d’honor fins a la seua defunció. Per a ell, l’acadèmia va ser la seua casa, i pensem que no hi havia millor lloc per a celebrar Els Goya en 2022 que a la casa que li va veure nàixer i que la casa que va ser el bressol on va desenvolupar gran part de la seua professió”, recalca Gómez. “Finalment, tot el relacionat en la Gala dels Goya 2021 amb l’homenatge a Berlanga es realitzarà des de la capital del Túria, com a tret d’eixida per a la Gala dels Goya 2022 a València”, conclou.

Els premis s’inclouran en el Pla de Reestructuració post-Covid

Joan Ribó, Alcalde de València, ha volgut destacar que quan han rebut la confirmació que la Reial Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques que València acollirà la celebració dels premis Goya “han destinat l’últim punt de l’ordre del dia de la Junta de Govern per a aprovar un acord important enfocat a dues coses: en primer lloc volem impulsar l’economia, ja que tant el cinema com la cultura són també economia, i en segon lloc, promocionar la ciutat”.

“Nosaltres pensem que totes les ciutats necessiten promocionar-se, i per tant, aquesta promoció també s’inclou en el Pla de Reestructuració posat la Covid- 19, ja que crearà llocs de treball i ajudarà a remuntar al sector cultural que estava creixent de forma molt significativa en els últims anys”, explica l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =