La gota freda assota a la Comunitat Valenciana amb pluges de fins a 150 litres per metre quadrat

Coneix el risc per municipis davant l’arribada de la pitjor gota freda des de fa més de deu anys

La gota freda assota a la Comunitat Valenciana amb pluges de fins a 150 litres per metre quadrat
18/10/2018 -

Els municipis de la Comunitat Valenciana, especialment els situats prop d’àrees amb risc d’inundació, ja han activat tots els dispositius per a fer front a la pitjor gota freda des de fa més de deu anys. Segons les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s’aveïna el major episodi de pluges torrencials, que romandran fins al cap de setmana.

A Castelló, les pluges podrien deixar 180 litres per metre quadrat

Màxima alerta, especialment, en el nord de Castelló, on s’ha activat l’alerta roja per precipitacions que podrien deixar fins a 180 litres per metre quadrat. En la província de València i el sud de Castelló s’ha activat l’alerta taronja, ja que les prediccions anuncien pluges de fins a 150 litres per metre quadrat.

La pitjor part es preveu per a aquesta nit i la matinada del divendres, quan s’esperen fortes precipitacions persistents, i unes temperatures que no superaran els 21°. La capital de Valenciana clarejarà amb cels buidats, encara que prompte començarà la pluja. D’acord amb Aemet, al llarg del matí, les pluges seran persistents, encara que sense molta importància. Les fortes precipitacions arribaran en la vesprada-nit, quan s’esperen quantitats importants d’aigua que romandran fins al divendres.

Davant aquesta situació, Emergències de la Generalitat ha emés un comunicat amb recomanacions per a la població en el qual s’aconsella revisar l’habitatge netejant baixants i canalitzacions; informar-se del nivell de risc del seu municipi; evitar difondre rumors; retirar els vehicles de les zones inundables i allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs; i, finalment, circular per carreteres principals i autopistes, així com no creuar per guals que salven barrancs o altres trams de carretera si estan inundats.

A continuació, us deixem un llistat amb el nivell de risc de cada municipi de la Comunitat Valenciana:

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 11 =

sagunt a escena 2019
turismo salou